Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sezóna 2023/2024

6. prosince: Podzimní část hokejbalové sezóny je u konce. Pro okříšskou SLZU skončila předčasně, když duel se slovenským Zohorem i následně odložené utkání s Jihlavou muselo být přesunuto na jarní část sezóny z důvodu nástupu zimy. Sněhová pokrývka i zmrazky na hřišti tak uspíšily konec letošního hokejbalového roku. Okříšská SLZA prozatím okupuje 5. místo v tabulce, avšak s nejmenším počtem zápasů. V následujících dnech a týdnech se můžete, stejně jako každou zimní pauzu, těšit na rozhovory ohledně hodnocení roku na našem facebooku.

20. listopadu: I přesto, že v sobotu Okříšky žily hlavně návštěvou krampusáků, tedy velkou show s čerty, na hráče hokejbalové okříšské SLZY čekal v Brně v odpoledních hodinách velice důležitý duel o postavení v tabulce. Po několika nepovedených výkonech chtěl tým SLZY najet na vítěznou vlnu a proti domácím Eagles zvítězit za tři body, což se povedlo!

Úvod utkání ovládly Okříšky, které na soupeře vletěly a nenechaly mu ani centimetr prostoru. Velké napadání rozehrávky dělalo domácím potíže, z čehož vznikl i první faul Eagles. Ihned první přesilovku SLZA využila, když Dočekal předal míček Sýkorovi, ten si výborně počkal a předložil balónek do předbrankového prostoru Tomáši Riedlovi, který otevřel účet dnešního duelu. Druhou branku přidal navrátilec do sestavy, Michal Novák. Ten využil přihrávek Sýkory s Přibylem a poslal SLZU do dvoubrankového vedení. O 30 vteřin později však po chybě na půlce hřiště domácí Ohainka utekl a snížil na jednobrankový rozdíl. Chvíli před přestávkou ještě Fiala vstřelil branku na 1:3, ale ta nakonec neplatila z důvodu údajné přemíry aktivity Chlubny na brankovišti. Stav 1:2 však po první přestávce nevydržel dlouho. Okříšky sice Brno tlačily, ale po další chybě na půlce a samostatném úniku srovnaly Eagles krok na 2:2. Od této chvíle ale už padaly branky jen do sítě domácího Brna. V 17. minutě využil David Fiala zmatku na brankovišti a po nahrávkách dalšího navrátilce Bednáře a Malého pověsil Fiala míček zblízka pod břevno a poslal Okříšky do vedení 2:3. V 21. minutě se ukázala síla Michala Nováka, který na půlce nejprve vybojoval míček, přeběhl soupeře a zakončil přesně - 2:4. V této chvíli začali být domácí více nepříjemní a vytvořili si několik šancí. Čtyřčlenná obrana ve složení Brychta, Hanzl, Riedl a Doležal měla společně s Pojerem co dělat, ale všechny ataky domácích ustála. A tak se skóre měnilo v 39. minutě znovu. Střelec posledních zápasů, Ivan Malý, využil nahrávek Bednáře a Nováka a přesnou střelou zvýšil na 2:5. Tečku za utkáním udělal tři vteřiny před koncem David Fiala. Ten po nahrávkách Dočekala a přiťuknutí Bednáře vystřelil za modrou čárou a vymetl horní roh domácí branky. Domácí Eagles však zaslouží uznání za stále se zlepšující výkony během sezóny.


Okříšky tak v Brně vyhrály 2:6 a posunuly se před Zohor na 5. příčku. Právě se Zohorem se SLZA utká v dalším utkání, a to příští sobotu 25. listopadu od 11 hodin na novém domácím povrchu.


Eagles Brno - JVSK SLZA Okříšky 2:6 (1:2, 1:2, 0:2)
Branky a asistence Okříšek: 5. Riedl (Sýkora, Dočekal), 12. M. Novák (Přibyl, Sýkora), 17. Fiala (Malý, Bednář), 21. M. Novák, 39. Malý (Bednář, Novák), 45. Fiala (Bednář, Dočekal).
Sestava Okříšek: Pojer - Brychta, Hanzl, Doležal, Riedl - Bednář, Fiala, M. Novák, Sýkora, Přibyl, Dočekal, Malý, Chlubna.

13. listopadu: V sobotu 11. listopadu organizoval klub SLZA Okříšky již 17. ročník Mistrovství Okříšek a přilehlých osad v hokejbalu. Letošní ročník byl specifický tím, že se hrálo na zbrusu novém plastovém povrchu, který výrazně přispívá k menší zátěži kloubního aparátu sportovců a díky němu je hra velmi rychlá a při hře padá i více gólů.

Po nástupu týmů a úvodních slovech Davida Fialy se od 8 hodin rozjely zápasy ve skupinách. Nejprve se hráči museli s novým povrchem seznámit, ale po pár zápasech již všichni věděli, co od nového hřiště očekávat. Ve skupinových zápasech, které se hrály celé dopoledne, nebyla nouze o bojovné emotivní zápasy i kuriózní situace. Ze skupin vzešli 4 postupující do semifinále a na týmy, které nepostoupily, čekaly nájezdy o konečné umístění. V trestných stříleních o 7. místo nejprve uspěl týmu U Školy, který porazil Skalku. Následný rozstřel mezi Tržištěm a Nádražím o 5. místo vyšel lépe týmu z Nádraží.
Semifinále mezi Novými Petrovicemi a týmem Zahrad bylo jednoznačnou záležitostí Nových Petrovic, které tak postoupily do finále, ve kterém na ně čekal tým Petrovic, jenž uspěl v semifinále proti ambicióznímu Stadionu. Před finále se tak odehrálo ještě utkání o 3. místo a bronzovou příčku urval tým Stadionu. Zahrady pak po loňském stříbru obsadily letos 4. příčku. Finále mezi Novými Petrovicemi a Petrovicemi bylo velmi vyrovnané a osudu utkání rozhodla až druhá polovina utkání, kdy šly Nové Petrovice do vedení a následně přidaly i pojišťující druhý gól. Vítězem letošního ročníku se tak staly znovu Nové Petrovice a krásné druhé místo berou Petrovice. Po hokejbalových utkáních se volně přešlo k slavnostnímu vyhlášení v hospodě Na hřišti, které probíhalo až do pozdních nočních hodin. Jedinou kaňkou na celém turnaji je nepříjemné zranění Jiřího Wasserbauera, kterému přejeme brzké uzdravení jeho kotníku.

Poděkování zaslouží celý organizační tým okříšské SLZY, který připravil tuto sportovně-společenskou událost, která v hokejbalových kruzích nemá v republice obdoby. Unikátem totiž je, že z dvoutisícového městyse se poskládá 8 týmů, které mezi sebou zápolí již tak dlouhou dobu.

Další poděkování pak směřuje na Městys Okříšky za položení plastového povrchu na hřišti. Dále pak sponzorům turnaje - firmě Angry Beards, Janu Vyletělovi a firmě Okay, regionálnímu svazu hokejbalu Morava-Jih a firmám Nápoje Brabec a FRÄNKISCHE. Děkujeme!
Těšíme se na vás příští rok!


Konečné výsledky 17. ročníku Turnaje ulic:
1. místo: Nové Petrovice
2. místo: Petrovice
3. místo: Stadion
4. místo: Zahrady
5. místo: Nádraží
6. místo: Tržiště
7. místo: U školy
8. místo: Skalka

Fotografie z turnaje:
1) od Laďi Kružíka - https://eu.zonerama.com/LadaKruzik/Album/10659394
2) od Bohuslava Fialy - https://www.facebook.com/media/set/?vanity=jvsk.pribyslavice&set=a.7170882319642768
3) od Ladislava Jonáka - https://www.facebook.com/ladis.jonak/posts/pfbid0182QJrqzqNVmvyn1GGLX5Gaikka2Lw5jugfcp6iSFukMA2KTDoAt61hQs78Nhwfkl

8. listopadu: Konečně jsme se dočkali. Nový plastový povrch na hokejbalovém hřišti v Okříškách je položen. Otevřeme ho již tuto sobotu, 11. listopadu, kdy startuje další ročník turnaje ulic. V 7:45 je nástup všech týmů a od 8 hodin startuje první zápas. Celodenní hokejbalová zábava bude podpořena dobrým pitím i něčím k snědku. Těšíme se na v sobotu na vás! 

398082592_7132354973495503_7343966710757700278_n.jpg

5. listopadu: Dnešní utkání v Brně bylo jednoznačnou záležitosti domácího celku. Posílení buldoci o hráče svého "A" týmu rozhodli o své výhře v první třetině, která skončila rozdílem pěti branek.
I přes zlepšený pohyb v dalším průběhu utkání bylo Brno lepší a po výhře 9:1 bere tři body do tabulky. Jedinou branku Okříšek vstřelil po asistencích Doležala a Přibyla útočník Ivan Malý.
Příští víkend má SLZA volno a v sobotu bude organizovat 17. ročník Mistrovství Okříšek a přilehlých osad v hokejbalu. Ten startuje svým prvním zápasem už v 8 ráno. 
HBK Bulldogs Brno "B" - JVSK SLZA Okříšky 9:1
Branka Okříšek: 28. Malý (Doležal, Přibyl)
Sestava Okříšek: Musil (10. Pojer) - Benáček, Gric, Hanzl, Brychta, Pysk - Fiala, Mejzlík, Přibyl, Fila, Dočekal, Sýkora, Doležal, Malý.

26. října: Velmi nepovedený zápas, na který bude chtít SLZA rychle zapomenout, se v sobotu odehrál v Jihlavě. Místní Flyers doslova rozebrali tým Okříšek a výhrou 11:1 otevřeli hráčům Okříšek oči. Jedinou branku utkání Okříšek vstřelil v 28. minutě Ivan Malý. Ten využil nahrávek Sýkory a následně Dočekala a alespoň zkorigoval nepříznivé skóre. Zápas, ve kterém nefungovalo ze strany Okříšek vůbec nic, ještě poznamenala nešťastná událost za jednou z branek. Ivan Samek totiž po souboji nešťastně spadl a při pádu si vykloubil rameno. Hokejbalisté SLZY se však musí dívat dopředu, protože je čeká náročný listopad. Tento víkend se kvůli rekonstrukci hřiště v Okříškách nejprve odkládá duel s SK Jihlava, ale následně je čeká série čtyř náročných duelů. Do toho se ještě vklíní organizace populárního turnaje okříšských ulic, který se v Okříškách uskuteční na novém plastovém povrchu v sobotu 11. listopadu.

HBC Flyers Jihlava - SLZA Okříšky 11:1
Branky a asistence Okříšek: 28. Malý (Dočekal, Sýkora).
Sestava Okříšek: Pojer, Musil - Hanzl, Benáček, Pysk, Gric, Riedl, Brychta - Malý, Fiala, Chlubna, Dočekal, Sýkora, Samek.

16. října: Pouze s deseti statečnými hráči do pole a Pojerem v brance jsme vyrazili na dalekou cestu do Sudoměřic. Zde nás čekal první tým tabulky s famózním skóre.
Již úvod utkání však dával tušit, že dnes to nebude pro domácí lehká práce. Hned v prvním střídání Fiala vyzkoušel střelou domácího Kučeru a střela z dálky skončila na břevně. Domácí měli v první třetině více ze hry, ale všechny vyloženě šance pochytal výborný Pojer v dresu SLZY. A tak se radovali jako první hosté. Dočekal skvělé vybojoval míček v rohu hřiště, poslal jej před branku a tam se už důrazem prosadil David Fiala a poslal Okříšky do vedení. Druhá třetina probíhala podobně, domácí byli lepším týmem, ale Okříšky dobře bránily. Bohužel pro Okříšky se v půlce zápasu domácí dvakrát prosadili během chvíle a do třetí třetiny se šlo za stavu 2:1. Zápas rozhodl začátek třetí třetiny. Tři rychlé góly v síti hostů na začátku třetí třetiny však rozhodly o osudu utkání. Tečku za utkáním a konečným skóre udělal Michal Dočekal, který využil nahrávek Benáčka a Fialy a prudkou střelou stanovil výsledek na konečných 5:2. Dobrou práci před brankou odvedl i clonící Riedl s Filou.
SK Sudoměřice - SLZA Okříšky 5:2
Rozhodčí: Ščudla, Prudík.
Branky a asistence SLZY: 12. Fiala (Dočekal), 45. Dočekal (Fiala, Benáček)
Sestava Okříšek: Pojer - Hanzl, Gric, Benáček, Riedl, Dočekal, Fiala, Fila, Makovička, Pysk, Štos.

11. října: Pod dozorem zkušené rozhodcovské dvojice Prudík - Ščudla začali nedělní utkání lépe hosté, když dvěma brankami v první třetině šli do vedení 0:2. V Okříškách se hrál rychlý běhavý hokejbal se šancemi na obou stranách. Oba týmy si vyzkoušely i přesilové hry, ale bez úspěchu. Hosté dokonce po faulu jeli i trestné střílení, se kterým si však domácí Pojer poradil. Gól přinesl až konec druhé třetiny, když šli domácí po vyloučeních pouze do 3 hráčů a Hodonín dvojnásobnou přesilovku využil. Stav 0:3 po dvou třetinách nebyl pro domácí příliš optimistický, a hůř bylo ještě v 37. minutě, když šel Hodonín do vedení 0:4. Jiskřičku naděje dal domácím Tomáš Riedl, když po Fialově vyhraném vhazování trefil z půlky hřiště přesně a snížil na 1:4. Hosté ale nepřipustili komplikace, zvýšili na konečných 1:5 a z Okříšek si odváží zasloužené tři body.
V sobotu 14.října cestují Okříšky do Sudoměřic.

JVSK SLZA Okříšky - HBC Hodonín 1:5
Rozhodčí: Ščudla, Prudík.
Branky a asistence Okříšek: 39. Riedl (Fiala).
Sestava Okříšek: Pojer - Benáček, Pysk, Riedl, Hanzl, Brychta, Gric - Malý, Fiala, Široký, Sýkora, Dočekal, Samek, Fila, Štos.

4. října: Ze Slovenska vezeme tři body za výhru 5:6! V bláznivém utkání ve Skalici jsme tímto skóre porazili Zohor a posunuli jsme se na 3. místo tabulky.
Zápas začal pro Okříšky výborně, když Jan Přibyl po nahrávce Samka od modré čáry vymetl přesně šibenici domácí branky a Okříšky šly do vedení. Ještě lépe bylo v 7. minutě, když se na brankovišti prosadil po nahrávkách Fialy a Mejzlíka důrazný Ivan Samek. Série chyb ale stála Okříšky vedení a Pojer musel dvakrát lovit míček ze své branky. Ve druhé třetině chybovala obrana domácích a Marek Mejzlík poslal Okříšky po samostatném úniku znovu do vedení. Řada chyb na obou stranách však stála Okříšky znovu vedení a stav 4:3 neznačil nic dobrého. Naštěstí však Okříšky chvíli před druhou přestávkou vyrovnaly, když se po pasech Benáčka a Fialy prosadil znovu Marek Mejzlík. Bláznivý zápas pokračoval ve třetí třetině dál, a domácí šli znovu do vedení, tentokrát 5:4. Nakonec to byla SLZA, kdo převrátil vítězství na svoji stranu. Nejprve Marek Mejzlík srovnal hattrickem na 5:5 po asistencích Riedla a Hanzla. Konečné slovo si pak vzal David Fiala. Ten využil nahrávek Mejzlíka a Přibyla a přesnou střelou k tyči z velké dálky stanovil konečný stav na 6:5. Dobrou práci odvedla před brankou i clonící dvojice Dočekal s Riedlem. Závěr utkání obranná čtveřice Gric, Brychta, Hanzl a Benáček s Pojerem v brance zvládla a Okříšky si odváží ze Slovenska tři body do tabulky.

HBK Roconaba Zohor - JVSK SLZA Okříšky 5:6
Rozhodčí: Ščudla, Löffler
Branky a asistence Okříšek: 3. Přibyl (Samek), 7. Samek (Mejzlík, Fiala), 22. Mejzlík, 30. Mejzlík (Fiala, Benáček), 36. Mejzlík (Riedl, Hanzl), 37. Fiala (Mejzlík, Přibyl).
Sestava Okříšek: Pojer - Benáček, Gric, Hanzl, Brychta - Mejzlík, Fiala, Riedl, Dočekal, Přibyl, Samek.

28. září: Těžké utkání nás dnes čekalo v Hodoníně, kam jsme vyrazili v rámci 1. kola Českého poháru. Ve velmi teplém počasí a s 10 hráči do pole proti nám nastoupila 17ti členná sestava domácích.
Až do první poloviny první třetiny byl zápas vcelku vyrovnaný a vytvořili jsme si několik zajímavých šancí. Ráz utkání ale ovlivnila druhá polovina první třetiny, kdy se domácí v průběhu několika minut ujali tříbrankového vedení. Po první periodě se domácí dostali dokonce do čtyřbrankového náskoku a se SLZOU to nevypadalo zrovna dobře. Skóre na straně Okříšek změnil až Michal Dočekal, který v 25. minutě využil dobrých přihrávek Riedla a Brychty a neměl již problém skórovat do poloodkryté branky. Pár vteřin poté si domácí vzali čtyřbrankový náskok zpět a Okříšky znovu dotahovaly. A bylo ještě hůře, v 27. minutě šel Hodonín dokonce do vedení 6:1 a Okříšky tušily, že se tento zápas bude otáčet už těžce. Přesto však zabraly a v 29. minutě střelec posledních zápasů, Michal Dočekal, využil nahrávky od Fialy, vyjel z rohu až do střelecké pozice a přesnou střelou snížil na 6:2. Gólové dostihy pokračovaly dál. V 32. minutě utkání Hodonín znovu navýšil skóre na 7:2 a hráčům SLZY docházeli v teplém počasí rychle síly. Se stavem utkání se však nechtěli smířit, a tak ve 37. minutě nejprve Tomáš Riedl využil důrazu na brankovišti v přesilové hře, a po nahrávkách Brychty a Pyska snížil na 7:3. O 30 vteřin později se zaskvěl nádherným projektilem Martin Pysk, kterému Makovička předložil za hranicí modré čáry míček a Pyskova výstavní střela do růžku branky znamenala snížení na 7:4. Hosté se snažili se stavem utkání něco udělat, ale proti byla domácí branka, jejíž tyče Okříšky v této době dvakrát rozezvučily. Konečnou podobu skóre si vzali domácí, když brankou na 8:4 uzavřeli stav utkání a stvrdili svůj postup do druhého kola. Odhodlaným 10 hráčům v poli Okříšek patří však poděkování, že ve státní svátek vyrazili na dlouhou cestu a byli konkurenceschopným protivníkem. Speciální poděkování si zaslouží brankář SLZY, Roman Musil, který se hned v úvodu utkání neštastně zranil, avšak utkání dochytal až do konce.  Pozdější vyšetření v nemocnici odhalilo poranění klíční kosti a několikatýdenní absenci. Brzké uzdravení, Romane!


1. kolo Českého poháru:
HBC Hodonín - JVSK SLZA Okříšky 8:4 (3:0, 3:2, 2:2)
Branky a asistence Okříšek: 25. Dočekal (Brychta, Riedl), 29. Dočekal (Fiala), 37. Riedl (Brychta, Pysk), 37. Pysk (Makovička).
Sestava Okříšek: Musil - Pysk, Gric, Hanzl, Brychta - Makovička, Fiala, Fila, Dočekal, Riedl, Štos.
Už v neděli cestujeme na další kolo 2. ligy, a to za hranice naší republiky, do slovenské Skalice, kde nás čeká tým Zohoru.

 

26. září: Start víkendu byl v Okříškách tentokrát ve znamení druhého kola hokejbalové 2. ligy. Už od 9 ráno se na hřišti za sokolovnou utkala okříšská SLZA s brněnskými Eagles za dohledu rozhodcovské dvojice Ščudla - Procházka.
Již od úvodního buly to byly domácí Okříšky, kdo soupeře zavřel v jeho obranném pásmu, ale řada šancí skončila na dobře chytajícím Charvátovi. Tlak domácích pokračoval dále i v přesilové hře, ale bez gólového efektu, a tak první třetina branku nepřinesla. S góly se však roztrhl bytel ve druhé třetině. Nejprve poslal Okříšky do vedení Tomáš Sýkora po asistencích Samka a Brychty, jenže pak přišla studená sprcha pro domácí. V průběhu 7 vteřin se hosté dostali z ojedinělých šancí do vedení a byla to SLZA, kdo musel zareagovat na vývoj utkání a začít se víc tlačit do branky. V 21. minutě se dobře zorientovali v předbrankovém prostoru Mejzlík s Fialou a David Fiala využil Mejzlíkovi přihrávku a srovnal stav utkání na 2:2. Od té doby vládlo na hřišti jen jedno mužstvo, domácí SLZA. Ve 23. minutě našel krásnou přihrávkou přes půl hřiště Riedl Marka Mejzlíka a ten kličkou do backhandu poslal Okříšky do vedení. O minutu později utekla v oslabení dvojice Sýkora s Mejzlíkem, kteří si dvakrát vyměnili míček a Sýkora vybídl Marka Mejzlíka znovu ke skórování - 4:2. Ve 27. minutě dokončil Mejzlík hattrick, když využil přihrávek Bednáře a Malého. Stav 5:2 dával tušit, že domácí už si utkání nenechají vzít. To však nic neměnilo na chuti přidat další branky, a tak ještě na konci 27. minuty poslal Brychta míček Fialovi, ten oběhl branku a poslal míček do skrumáže před branku, kde se nejlépe zorientoval Ivan Samek a důrazem navýšil skóre na 6:2. Finální podobu skóre stanovil Tomáš Sýkora po pasu Samka a uzavřel divokou druhou třetinu skórem 7:2. Třetí třetina se spíše jen dohrávala, i když se hosté více tlačili dopředu a vytvořili si několik šancí. Na stavu utkání se však již nic nezměnilo a Okříšky si připisují první výhru v nové sezóně, když porazily brněnské Eagles 7:2.

JVSK SLZA Okříšky - Eagles Brno 7:2 (0:0, 7:2, 0:0)
Rozhodčí: Ščudla, Procházka.
Branky a asistence Okříšek: 17. Sýkora (Samek, Brychta), 21. Fiala (Mejzlík), 23. Mejzlík (Riedl), 24. Mejzlík (Sýkora), 27. Mejzlík (Bednář, Malý), 27. Samek (Fiala, Brychta), 30. Sýkora (Samek).
Sestava Okříšek: Musil - Riedl, Brychta, Pysk, Hanzl, Zelený, Gric - Bednář, Fiala, Malý, Sýkora, Mejzlík, Samek, Chlubna, Němec.
V příštím týdnu čeká Okříšky těžký týden, když ve státní svátek, ve čtvrtek 28. září, cestují Okříšky do Hodonína k 1. kolu Českého poháru a následně v neděli 1. října vyráží SLZA za hranice České republiky, a to konkrétně do Skalice, kde se utká se slovenským Zohorem v rámci 3. kola 2. ligy.

22. září: Zítra poprvé v nové sezóně doma! Netradičně už v 9 hodin ráno se v sobotu utkáme na domácím hřišti v Okříškách s brněnskými Eagles. Přijďte si dát na snídani hokejbalové menu.

17. září: Dnešním utkáním na hřišti posledního mistra z Jihlavy odstartovala pro okříšskou SLZU další sezóna. Ihned v úvodu měl po odraženém míčku velkou šanci v předbrankovém prostoru Doležal, ale neprostřelil domácího Čáru. Od té doby nastal těžký návrat do reality. V 6. minutě otevřela Jihlava z přesilové hry skóre a Okříšky byly zatlačeny do hlubové defenzívy. Výsledkem toho byly další dva góly do konce první třetiny a následně i další branka ihned na startu druhé třetiny. Stav 4:0 pro domácí se však Okříškám nelíbil, a tak začala velká stíhací jízda. Fiala vyhrál čistě buly na Jiřího Filu a ten nádhernou střelou od mantinelu vsítil první gól SLZY v novém ročníku. Ke konci druhé třetiny se navíc prosadila dvojice Dočekal a Sýkora, když prvně jmenovaný využil Sýkorovu nahrávku a došel si důrazem pro snížení 4:2. Chvíli před koncem třetiny si oba hráči vyměnili a Sýkora dal zápasu novou zápletku, když snížil na rozdíl jedné branky. Šest minut před koncem ale Okříšky darovaly Jihlavě přesilovou hru, které dnes rozhodly utkání. Jihlava přesilovku využila a náskok dvou branek již byl těžký zvrátit. Přesto to Okříšky zkusily a míček, který putoval po ose Fiala, Benáček, střílející Sýkora a dorážející Riedl, skončil v brance Jihlavy a tři minuty před koncem zápasu byl stav znovu o gól. Jihlava však nepřipustila komplikace a pár vteřin před koncem pečetila konečný stav na 6:4.
Poklidný zápas plný chyb na úvod sezóny tedy přinesl tři body Jihlavě a Okříšky už se tak upínají k domácímu zápasu příští sobotu v 15 hodin proti Eagles Brno.


SK Jihlava - JVSK SLZA Okříšky 6:4 (3:0, 1:3, 2:1)
Branky a asistence Okříšek: 19. J. Fila (Fiala), 28. Dočekal (Sýkora), 30. Sýkora (Dočekal), 43. Riedl (Sýkora, Fiala).
Rozhodčí: Ščudla, Prudík.
Sestava Okříšek: Musil (Pojer) - Riedl, Brychta, Hanzl, Zelený, Benáček - Malý, Fiala, Doležal, Sýkora, Dočekal, J. Fila, Makovička, Němec.

5. září: V sekci rozpis zápasů byl zveřejněný zápasový rozpis hokejbalistů okříšské SLZY na podzimní část sezóny 2023/2024. Sezónu startujeme již za necelé dva týdny na půdě posledního mistra, SK Jihlava. Věříme také, že se do nejbližšího domácího utkání stihne položit plastový povrch a brněnské Eagles tak přivítáme již na novém povrchu. Kromě ligových zápasů se letos také zúčastníme Českého poháru a zároveň si zapište i termín 11. listopadu, kdy se na okříšském hřišti rozhoří bitvy v dalším ročníku turnaje okříšských ulic. Děkujeme našim partnerům, bez kterých bychom nemohli naši činnost vykonávat!

hokejbal.png

14. července: Radní městyse Okříšky v tomto týdnu vybrali dodavatele, který položí na okříšské hřiště plastový povrch.  Realizace by měla proběhnout do poloviny září, takže novou sezónu by měla SLZA zahájit již právě na novém povrchu. A v čem spočívá kouzlo plastového povrchu? Hokejbal se na něm stává více atraktivní, hra je rychlejší a také padá více branek. Míček hráčům tolik neodskakuje na nerovnostech a povrch zároveň více chrání zdraví. Oproti asfaltovému hřišti plastový povrch více tlumí nárazy a v menší míře zatěžuje kloubní aparát hráčů.

9. července: V rámci spolupráce s fotbalovým klubem SK Huhtamaki Okříšky a vzájemných dobrých vztazích, jsme dnes poskytli hokejbalové vybavení pro nejmenší fotbalisty, kteří si v rámci fotbalového tábora vyzkoušeli i hokejbal. Hřiště za sokolovnou je nyní plně využito, neboť jsou zde k vidění často i bruslaři na inlinech či skateboardisti. Všichni se již zajisté těší na nový plastový povrch, který posune sportování v Okříškách zase o úroveň výš.

Sezóna 2022/2023

29. dubna: Pátý rozhodující zápas se dnes odehrál na hřišti Sudoměřic před 130 diváky. Duel dvou vyrovnaných týmu začal pro Okříšky skvěle. Hned po 12 vteřinách nahrál Hort míček na Fialu, ten na sebe navázal dva hráče a předal míček Vladimíru Bednářovi, který z kruhů trefil přesně. Od samého začátku se hrál tvrdý a rychlý hokejbal se šancemi na obou stranách, ale po první třetině byl stav 0:1 pro Okříšky. V druhé třetině Sudoměřice vlétly na Okříšky a výsledkem byly dvě branky v síti Martina a otočení skóre. SLZA se však nevzdala a v 26. minutě využila rychle přesilovou hru. Fiala vybídl ke skórování Lukáše Horta a jeho střela zapadla přesně - 2:2. Skvělý duel pokračoval ve třetí třetině dál. Sudoměřice šly znovu do vedení, což ale Okříšky nesložilo. David Fiala skvěle zachytil vyhozený míček a střelou zápěstím překonal Petroviče. Míček však poskakoval po brankové čáře a Ivan Samek dorážkou srovnal na 3:3. Zápas rozhodla 38. minuta, kdy Sudoměřice dvěma slepenymi góly odskočily na 5:3. Martina nahradil v brance Pojer a Okříšky otevřely hru a snažily se ještě vyrovnat. To se bohužel nepovedlo a Sudoměřice nakonec přidaly ještě jeden gól a postupují do semifinále. Gratulujeme soupeři, děkujeme za krásnou sérii a přejeme hodně štěstí v dalších bojích. "Tahle série byla velmi vyrovnaná a rozhodovaly maličkosti. My jsme předvedly své maximum a musím celý tým pochválit. Nechali jsme na hřišti vše, co v nás bylo, ale Sudoměřice zabraly ve správný čas a překlopily sérii na svoji stranu. Děkujeme soupeři za pěkné fér zápasy. Myslím, že i letos jsme ukázali, že máme super partu a že dokážeme hrát vyrovnaný hokejbal se zvučnými týmy.", shrnul účinkování v této sezóně David Fiala.
5.zápas SK Sudoměřice - JVSK SLZA Okříšky 6:3, konečný stav série 3:2.
Branky a asistence Okříšek: 1. Bednář (Fiala, Hort), 26. Hort (Fiala), 34. Samek (Fiala).
Sestava Okříšek: Martin (39. Pojer) - Hort, Benáček, Pysk, Hanzl, Gric, Brychta - Bednář, Fiala, Samek, Dočekal, Mejzlík, Malý, Riedl, Fila.

23. dubna: Tenhle tým se nevzdává! Čtvrtý čtvrtfinálový duel dnes SLZA doslova ubojovala a skvělým týmovým výkonem si po výhře 2:1 Okříšky vynutily rozhodující pátý duel, který se uskuteční příští sobotu v Sudoměřicích.
Už od úvodu utkání nastoupily Okříšky na svého soupeře s obrovským nasazením a tlačily Sudoměřice do jejich obranného pásma. Sudoměřice však držel, stejně jako ve včerejším utkání, brankář Petrovič. Hosté se dostávali do hry převážně v přesilových hrách, ve kterých byli hodně nebezpeční, ale jistý Martin v brance domácích měl vše pod kontrolou. Kouzlo hostujícího brankáře odčaroval útok Okříšek v 21. minutě. Fiala s Přibylem napadaly dobře rozehrávku hostů, Hort zachytil vyhozený míček, poslal jej před branku a Michal Novák si kličkou položil Petroviče a poslal Okříšky do vedení. SLZA tlačila soupeře, byla nebezpečnější, rychlejší i důraznější a o 30 vteřin později se prosadila znovu. Fiala vyhrál vhazování na Nováka, ten posunul míček na Lukáše Horta, jehož rána skončila v sítí Sudoměřic. Komplikaci pro domácí přinesla 34. minuta, když se odražený míček dostal až před volného útočníka Sudoměřic a bylo sníženo na 2:1. Okříšky ale kolektivním výkonem a bojovností zvládly konec utkání a zaslouženě si vybojovaly páté utkání. 
Děkujeme přítomným divákům za podporu během celého víkendu a budeme se snažit do Okříšek přivézt semifinále 2. ligy. 

4. zápas: SLZA Okříšky - SK Sudoměřice 2:1, stav série 2:2.
Branky a asistence Okříšek: 21. M. Novák (Fiala, Přibyl), 22. Hort (M. Novák, Fiala).
Sestava Okříšek: Martin (Pojer) - Hort, Benáček, Hanzl, Pysk, Brychta, Gric - I. Samek, Fiala, M. Novák, Mejzlík, Přibyl, Zelený, Sýkora, Dočekal, J. Fila.

22. dubna: Za krásného jarního počasí a pěkné divácké účasti byl dnes po poledni rozehrán třetí zápas čtvrfinále mezi Okříškami a Sudoměřicemi. Úvod utkání byl oboustranně opatrný, což se změnilo po 5 minutách hry. Domácí zatlačili svého soupeře a vynutili si dvojnásobou přesilovku. Bohužel však střely v této početní výhodě dvakrát skončily na tyčce hostující svatyně a skóre se neměnilo. Oboustranně opatrný hokejbal přinášel taktickou bitvu, ve které vyčnívali oba brankáři, domácí Pojer a hostující Petrovič. Po první třetině, ve které byli domácí o kousek lepší, svítilo na tabuli skóre 0:0.
Druhá třetina probíhala v podobném duchu, Okříšky několikrát zavřely hosty v pásmu, ale bez gólového efektu. Míček se sice několikrát motal kolem brankové čáry u obou branek, ale střelcům nebylo přáno.
To se změnilo v úvodu třetí třetiny. Početní výhodu a chybu domácí obrany potrestali hosté prudkou střelou z mezikruží a byla to domácí SLZA, která musela otevřít hru. V tom jí ale brzdily zbytečné fauly, které jí neumožnily se dostat do velkého tlaku. Ke konci utkání zkusili domácí odvolat brankáře, ale hru v šesti hosté potrestali a vedou v sérii 2:1. Okříšky však zbraně neskládají a zítra od 11 hodin budou potřebovat i vaši podporu. Proto doražte zítra znovu na sokolovnu podpořit domácí hokejbalisty. Jsme odhodlaní ještě nekončit sezónu a vrátit sérii k rozhodujícímu utkání do Sudoměřic.

3. zápas čtvrtfinále: SLZA Okříšky - SK Sudoměřice 0:2. Stav série: 1:2.
Sestava Okříšek: Pojer (Martin) - Hort, Benáček, Pysk, Hanzl, Brychta, Gric - Mejzlík, Fiala, M. Novák, Malý, Doležal, I. Samek, Sýkora, Dočekal, Zelený, J. Fila.

slza.jpg

16. dubna: Druhý duel v průběhu 24 hodin jsme dnes odehráli na hřišti Sudoměřic, kde jsme chtěli po včerejší výhře znovu překvapit. Domácí si byli vědomi, že případná prohra by jim notně zkomplikovala cestu za obhajobou titulu a kromě úvodu utkání, kdy Okříšky měly několik šancí, byli po celý zápas lepší. V největší šanci Okříšek se ocitl po akci Nováka Zelený, ale úspěšný nebyl. V průběhu utkání se domácí dostali do vedení 3:0 a Okříškám nezbývalo nic jiného, než zkusit otevřít hru a dostat se alespoň na dostřel skóre. To se však nestalo a šance Nováka či Fialy zůstaly bez gólového efektu. Sudoměřice přidaly ještě dvě branky a kromě potyčky ke konci utkání se již nic vážného nestalo a po prvním víkendu je tedy stav série vyrovnaný 1:1. Příští víkend pokračuje série dvěma zápasy v Okříškách. V sobotu je start utkání ve 13 hodin, v neděli bude úvodní vhazování v 11 hodin. 
2. zápas: SK Sudoměřice - JVSK SLZA Okříšky 5:0
Sestava Okříšek: Martin (Pojer) - Hort, Benáček, Pysk, Hanzl, Gric, Brychta - I. Samek, Fiala, M. Novák, Sýkora, Riedl, Dočekal, J. Fila, Doležal, Zelený.

15. dubna: První krok na cestě za naším cílem jsme zvládli na výbornou!  Úvodní zápas čtvrtfinále v Sudoměřicích jsme totiž po velké bitvě vyhráli 3:4 v prodloužení a ujímáme se vedení v sérii 0:1. 
Oba týmy nastoupily ke startu play-off v početných sestavách a od úvodu se bojovalo o každý metr hřiště. Úvod utkání vyšel lépe SLZE, když Novák vybojoval míček a na kruhách předložil míček Mejzlíkovi, pro nějž už nebyl problém trefit poloodkrytou branku. Domácí však zanedlouho vyrovnali, když překonali jinak výborně chytajícího Martina v brance Okříšek. Okříšky však znovu šly do vedení, když si Mejzlík prohodil role s Novákem a druhý jmenovaný trefil přesně. Špatné přebrání hráčů uprostřed hřiště však znamenalo šanci domácích a znovu vyrovnání stavu, tentokrát na 2:2. Druhá třetina přinesla tlak domácích a SLZA byla zatlačena do defenzívy. Z ojedinělého protiútoku zakončoval akci celého útoku Malý, avšak pouze do betonů brankáře domácích. Třetí třetinu začali lépe domácí a šli do vedení 3:2, ale každoroční posila Okříšek, Lukáš Hort, na půlce hřiště napřáhl, a krásnou tvrdou střelou srovnal na 3:3. Tento stav vydržel až do konce, a tak se šlo do prodloužení. Domácí v něm udělali však dvě taktické chyby, nechali se vyloučit do tří hráčů a Okříšky rozhodly. Fiala rozdával nahrávky na Horta a Nováka, ale bez gólového efektu. Až ke konci přesilovky to vyšlo. Hort nahrál Fialovi, ten vybídl Michala Nováka ke skórování a zadařilo se. Krásná rána znamená vítězství Okříšek v prvním zápase 3:4 po prodloužení a stav série 0:1 pro Okříšky. 
SK Sudoměřice - SLZA Okříšky 3:4 po prodloužení.
Branky a asistence Okříšek:
1. branka : Mejzlík (M. Novák)
2. branka: M. Novák (Mejzlík)
3. branka: Hort
4. branka: M. Novák (Fiala, Hort)
Sestava Okříšek: Martin, Pojer - Hort, Benáček, Pysk, Hanzl, Gric, Brychta - Mejzlík, Fiala, M. Novák, Sýkora, Dočekal, I. Samek., Malý, Riedl, Zelený.

summer-park-summer-party.jpg

25. března: Poslední zápas základní části jsme odehráli na hřišti Sudoměřic. Proti 16 hráčům domácích nastoupilo pouze 8 hráčů Okříšek, ale dlouho tento poměr hráčů nehrál roli. V brance SLZY nastoupil Musil, před ním trojice obránců Hanzl, Riedl a navrátilec Němec a v útoku pouze pětice dalších bojovníků Doležal, Mejzlík, Michal Novák, Ivan Samek a Fiala. První třetina přinesla v 7. minutě dva rychlé gólové údery domácích, ale Okříšky kromě těchto dvou chyb plnily dobře taktiku a ze svých šancí několikrát ohrozily domácího brankáře. Druhá třetina probíhala podobně, SLZA poctivě bránila, ale jedná branka do její sítě přeci jen propadla. Okříšky se však prosadily i brankově, Novák našel před brankou Mejzlíka, který ze vzduchu trefil míček přesně a snížil na 3:1. Okříšky byly v této fázi lepší, ale své šance bohužel neproměnily. Třetí třetinu už domácí zvládli, a díky třem brankám odskočili na 6:1. Finální podobu výsledku dal po dobré práci celé pětice a následnému odraženému míčku pěknou střelou Mejzlík a stanovil tak konečné skóre na 6:2. Dnes si zaslouží pochvalu i přes nepříznivé skóre všichni hráči Okříšek.

SK Sudoměřice - SLZA Okříšky 6:2
Branky a asistence Okříšek: 29. Mejzlík (M. Novák), 43. Mejzlík.
Sestava Okříšek: Musil - Hanzl, Riedl, Němec - I. Samek, Doležal, M. Novák, Mejzlík, Fiala.

18. března: Vyrovnaný duel druhého a čtvrtého týmu tabulky se dnes odehrál za krásného počasí v Okříškách. Domácí SLZA zde přivítala svého krajského rivala, tým SK Jihlava, a k vidění byl bojovný hokejbal se šancemi na obou stranách.
Lépe do utkání vstoupily Okříšky, když v přesilové hře lítal míček na modré čáře od hokejek Fialy a Michala Nováka, až se následně dostal do předbrankového prostoru, kde Riedl přiťukl Ivanu Samkovi a ten svým klasickým důrazem na brankovišti poslal SLZU do vedení. O chvíli později však byla přesilová hra zužitkována i na druhé straně a Jihlava srovnala. Před koncem první třetiny nastala neplánovaná přestávka kvůli opravě mantinelu, ale po pár minutách bylo opraveno a šlo se znovu hrát. Hra se přelévala ze strany na stranu a každý tým si vytvářel dost šancí ke vstřelení branky, ale jak domácí brankář Musil, tak hostující Čára drželi své týmy. Domácí obrana do utkání nastoupila kvůli marodce pouze ve čtyřech hráčích ve složení Gric, Jan Novák, Hanzl a Riedl, a nejlepšího střelce soutěže, jihlavského Střechu, držela prozatím na uzdě. Ve 24.  minutě se měnilo skóre, když zafungovala znovu přesilová hra domácích. Tentokrát nejlepší nahrávač soutěže, Fiala, nahrál na modré čáře aktivnímu Michalu Novákovi, jehož střelu si po odrazu našel Tomáš Riedl a poslal Okříšky znovu do vedení. Hra i nadále byla velmi vyrovnaná, ale střely Malého, Dočekala, Chlubny, Přibyla nebo Sýkory skončily na pozorném Čárovi. Zkušení hosté však utkání díky produktivitě otočili. Zmiňovaný Střecha byl dnes v roli asistenta a při přesilové hře nejprve výbídl k vyrovnání svého spoluhráče, a ve 40. minutě hosté otočili skóre na 2:3. Domácí se snažili, opticky měli ve třetí třetině navrch, ale například šance Jana Nováka z bezprostřední blízkosti v brance neskončila. Zápas, kterému by nejspíše více slušela remíza, tak nakonec skončil lépe pro hosty, kteří si z Okříšek odváží výhru 2:3.
Okříšky se však nemají za co stydět a již příští víkend budou chtít podobným výkonem potrápit Sudoměřice na jeho hřišti v posledním zápase základní části.
SLZA Okříšky - SK Jihlava 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
Branky a asistence Okříšek: 5. I. Samek (Riedl, Fiala), 24. Riedl (M. Novák, Fiala)
Sestava Okříšek: Musil - Gric, J. Novák, Riedl, Hanzl - Malý, Fiala, M. Novák, Sýkora, Dočekal, I. Samek, Přibyl, Chlubna.

15. března: Za dohledu bývalého dlouholetého kapitána a spoluhráče, Jana Hvězdy, i zraněného novice Marka Brychty, jsme v sobotu ve větrném a nepříjemném počasí nastoupili k utkání na půdě brněnských Bulldogs. I přes nižší počet hráčů oproti plnému kádru Brna jsme utkání rozjeli lépe, byli jsme aktivnější a jako první jsme šli také do vedení, když Ivan Samek rozjel akci přes Mejzlíka, který našel na pravém kruhu Michala Nováka, jenž již měl lehkou pozici a poslal Okříšky do vedení. Začátek druhé třetiny přinesl další branku v síti Brna, když Pysk nahrál Chlubnovi, který posunul na Marka Mejzlíka a Okříšky vedly 0:2. SLZA byla aktivnější, ale bohužel se nechala ukolébat stylem domácích, kteří ve 20. minutě snížili na 1:2. Dvoubrankový náskok si Okříšky vzaly o dvě minuty déle zpět, když Fiala vyslal do úniku 2 na 1 Nováka, který sice svoji střelou míček do branky neprotlačil, ale posunul ho před brankou do výhodné pozice navrátilci Ivanu Malému, pro kterého již nebyl problém vsítit branku. Následovalo však znovu snížení a na konci druhé třetiny byl stav těsný 2:3 pro Okříšky. Začátek třetí třetiny byl znovu gólově bohatý. Brno nejprve srovnalo na 3:3, ale Okříšky rychle zareagovaly, když Malý posunul míček na Fialu, ten si počkal na to, až Michal Novák naběhne do pozice mezi kruhy a předložil mu nahrávku, se kterou si Novák již poradil a SLZA vedla 3:4. O 23 vteřin později dodal klid Okříškám skórující Karel Chlubna, který využil akce po ose Gric, Mejzlík a nahrávající Přibyl. Zbytečná vyloučení, neproměná jasná šance do prázdné branky i individuální chyby však Okříšky stály vítězství a dvě slepené branky Brna ke konci utkání poslaly duel do prodloužení. V něm byli lepší domácí a připisují si do tabulky 2 body za výhru v prodloužení v poměru 6:5. Okříšky cestují domů s jedním bodem. V sobotu 18. března hostíme na domácím hřišti od 10 hodin tým SK Jihlava.

HBK Bulldogs Brno B - SLZA Okříšky 6:5 po prodloužení
Branky a asistence Okříšek: 5. M. Novák (Mejzlík, I. Samek), 17. Mejzlík (Chlubna, Pysk), 22. Malý (M., Novák, Fiala), 32. M. Novák (Malý, Fiala), 33. Chlubna (Přibyl, Mejzlík)-
Sestava Okříšek: Pojer - Benáček, Gric, I. Samek, Pysk - Malý, Fiala, M. Novák, Přibyl, Mejzlík, Chlubna.

6. března: První jarní duel v Hodoníně jsme zvládli po bojovném týmovém výkonu skvěle a vezeme do Okříšek výhru 3:2 a tři body do tabulky! V úvodu utkání Okříšky soupeře zatlačily, ale byli to domácí, kteří šli po ojedinělém brejku do vedení. SLZA byla i nadále aktivnější, ale v první třetině už branka nepadla a do kabin se šlo za stavu 1:0. První minuta druhé třetiny však už branku v domácí sítí přinesla. V přesilové hře se postupně do branky natlačily Michal Novák, následně dorážel Ivan Samek, ale až dorážka Davida Fialy skončila v síti a bylo vyrovnáno. Domácí následně začali zbytečně přitvrzovat hru nesmyslnými zákroky, což si SLZA nenechala líbit a začalo se vylučovat na obou stranách. To vyhovovalo více domácím, kteří šli ve druhé třetině znovu do vedení. Ve třetí třetině se ale Okříšky týmovým výkonem přeci jen začaly více prosazovat. Po krásné akci nahrál Mejzlík do rohu Fialovi a ten nádherným pasem vybidl ke skórování Tomáše Riedla, který se z prostoru mezikruží nemýlil. O pár desítek vteřin Okříšky dorazily soupeře definitivně. Pysk nahrál v obranné třetině Fialovi, který přesným lobem poslal do samostatného úniku Ivana Samka. Ten si první střelou připravil finální dorážku a rozhodl o vítězství Okříšek 3:2. V závěru podržel Okříšky gólman Pojer a takticky skvěle odehrané poslední minuty přinesly zaslouženě vítězství SLZY.

HBC Hodonín - SLZA Okříšky 2:3.
Branky a asistence Okříšek: 16. Fiala (I. Samek, M. Novák), 34. Riedl (Fiala, Mejzlík), 35. I. Samek (Fiala, Pysk).
Sestava Okříšek: Pojer (Musil) - Gric, Pysk, Brychta, Hanzl, Benáček - Mejzlík, Fiala, M. Novák, Sýkora, Chlubna, Přibyl, I. Samek, Riedl.

4. března 2023: Jarní část ligové sezóny pro nás začíná již zítra. Na dlouhou cestu do Hodonína vyrážíme natěšeni a s cílem dovézt do Okříšek nějaké body. Držte nám palce!

19. února: Třídenní náročný turnaj v Jihlavě za účasti 12 týmů z různých koutů České republiky jsme zakončili nádherným 4. místem. V semifinále jsme po parádní bitvě o gól podlehli pozdějšímu vítězi z Českých Budějovic, když jsme díky brance Ivana Samka sice stáhli stav utkání na 1:2, ale vyrovnat se nám již nepodařilo. Pár minut poté nás čekal ihned zápas o 3. místo, který už byl náročný i z hlediska posledních zbytku sil, kterých po 7 těžkých utkáních moc nebylo. I přesto jsme s Pardubicemi odehráli výborný duel a ještě 8 minut do konce utkání jsme vedli v boji o bronz 2:1, když se výstavně trefil do růžku Dočekal a následně Riedl z půlky hřiště. Pardubice nás v závěru však přetlačili a výhrali 4:2. Z turnaje si kromě skvělých zápasů a utužení týmové party odvážíme i pohár za 4. místo a jsme rádi, že jsme mohli náš hokejbalový tým z Městys Okříšky představit i ostatním soupeřům z celé republiky. Děkujeme organizátorům za pozvání a obdiv zaslouží i trojice rozhodčích celého turnaje. Náročný víkend je za námi a za dva týdny již startujeme ligovou soutěž. Děkujeme fanouškům také za podporu během celého turnaje.
Sestava v neděli: Pojer, Hašek - Pysk, Riedl, Hanzl, Brychta - J. Novák, Fiala, M. Novák, Mejzlík, I. Samek, Sýkora, Dočeka

19. listopadu: Poslední podzimní zápas letošní sezóny proti slovenskému Zohoru byl již od brzkého sobotního rána na vážkách, neboť na Vysočině napadla vrstva sněhu, a tak členové okříšského oddílu museli připravit hřiště na odpolední start utkání, což se nakonec povedlo. Domácí vyrukovali do utkání s dvojicí brankářů Pojer - Hašek a s 12 hráči do pole. Hosté ze slovenského Zohoru přijeli v početné sestavě, za což jim patří skrz dalekou cestu velký kredit. Od úvodu se hrál vyrovnaný běhavý hokejbal se šancemi na obou stranách. Jako první šli však do vedení domácí, když se do statistik v 11. minutě zapsali tři podzimní novicové v dresu Slzy. Míček putoval po ose Dočekal, Sýkora až na Jana Přibyla, jehož střela od modré čáry zaplula k tyči slovenského brankáře. Po následném vhazování uprostřed hřiště vyšel skvěle signál mezi nahrávajícím Fialou a Markem Mejzlíkem, který 7 vteřin po prvním gólu navýšil vedení na 2:0. V druhé třetině hráli prim oba brankáři, Pojer v brance domácích a Pramuka v brance hostí, a dobré obrany na obou stranách. Ve třetí třetině sympaticky hrající hosté zatlačili domácí tým a výsledkem toho bylo snížení v 38. minutě na 2:1. Okříšky ale kontrovaly ihned za 42 vteřin. Sýkorovu střelu si našel u mantinelu Fiala a nahrávkou z první vybídl Marka Mejzlíka ke střele mezi kruhy, která zapadla za slovenského gólmana. Vedení 3:1 dalo domácím klid, který ještě umocnil čtvrtým gólem Michal Dočekal. Ten využil skvěle vyhraného vhazování Riedla a ač v přesilové hře, Dočekal ihned vystřelil z vrcholu kruhů a zvýšil na 4:1. Konečnou podobu skóre na 4:2 stanovili hosté 20 vteřin před koncem utkání při přečíslení 2 na 1. Okříšky tak zvládly poslední zápas podzimní sezóny a zároveň poslední zápas letošního roku a berou tři body proti sympaticky hrajícím hostům ze Slovenska.

JVSK SLZA Okříšky - HBC Roconaba Zohor 4:2 (2:0, 0:0, 2:2)

Branky a asistence Okříšek: 11. Přibyl (Sýkora, Dočekal), 11. Mejzlík (Fiala), 39. Mejzlík (Fiala, Sýkora), 41. Dočekal (Riedl). Sestava Okříšek: Pojer (Hašek) - Riedl, Benáček, Gric, P. Němec, Hanzl - Mejzlík, Fiala, Široký, Chlubna, Přibyl, Dočekal, Sýkora.

14. listopadu: Krásné počasí, skvělá divácká návštěva po celý den, zápasy plné emocí. I tak by se dal popsat 16. ročník Mistrovství Okříšek a přilehlých osad v hokejbalu, který jsme tento víkend organizovali.
Turnaj odstartoval nástupem týmů a prvním zápasem v 8 hodin ráno za dohledu licencovaných rozhodčích hokejbalu, kterým děkujeme za ochotu a rozhodování celého turnaje. Kromě zápasu ve skupinách bylo připraveno pro nejmenší diváky i malé hřiště, kde se mohli děti vyřádit při hře s hokejkou a míčkem. Dopolední program běžel podle plánu, avšak s jedinou kaňkou, a to zraněním Pavla Račáka, kterému přejeme brzké uzdravení zraněného kolene. Z bitev ve skupině vzešly 4 postupující do semifinále, a to týmy Zahrad, Nových Petrovic, Stadionu a Petrovic. O umístění si pak nájezdovou loterii střihly týmy Nádraží a U Školy, ze kterého vzešlo 8. místo pro Nádraží a 7. místo pro tým U Školy. Druhé nájezdy o 5. místo zvládl lépe tým z Tržiště, jenž porazil Skalku, která tedy skončila na místě 6.
První semifinále mezi Zahradami a Petrovicemi mělo jednoznačný výsledek 7:1 a druhé semifinále mezi Stadionem a Novými Petrovicemi skončilo 0:3 pro Nové Petrovice. Poražené týmy se o 3. místo utkaly pouze formou nájezdů, kde uspěly Petrovice, které tedy slaví bronzovou příčku a bramborovou 4. pozici uzmul tým Stadionu. Finále se za početné divácké návštěvy dostalo po remíze 1:1 až do nájezdů, kde byli úspěšnější hráči Nových Petrovic a slaví tak třetí vítězství za sebou v tomto oblíbeném okříšském turnaji. Stříbrnou pozici obsadil tedy tým ze Zahrad.
Organizaci celého turnaje si vzali na starost hráči hokejbalového klubu SLZA Okříšky a jejich rodinní příslušníci, kteří společně jak v baru, tak na časomíře a v celém areálu odvedli vynikající práci a vytvořili tak podmínky pro klidný průběh celé akce. Doufáme, že se návštěvníkům i hráčům akce líbila a věříme, že jsme k hokejbalu přilákaly některé další diváky na zbylé zápasy naší ligové sezóny.
Na závěr děkujeme také všem sponzorům, kteří přispěli k realizaci tohoto turnaje nebo podporují náš klub v průběhu celé sezóny (Městys Okříšky, Alfa In, Fraenkische, Okay, Decoleta, Českomoravský hokejbalový svaz, Hospoda Na Hřišti).
Fotky z akce v průběhu několika dnů zde na facebooku.
Konečné pořadí:
1. Nové Petrovice
2. Zahrady
3. Petrovice
4. Stadion
5. Tržiště
6. Skalka
7. U Školy
8. Nádraží

30. října 2022: Druhý duel během 24 hodin čekal SLZU v Jindřichově Hradci v rámci 2. kola Českého poháru.
Utkání začalo úderem 15. hodiny na jindřichohradeckém plastovém povrchu za krásného slunečného počasí. SLZA, která na zápas přijela pouze s 10 hráči do pole včetně brankáře Pojera, který se dnes přesunul do útoku, od začátku čekala na chyby domácího Olympu, což neslo své ovoce. Ve 4. minutě poslal Doležal do úniku Michala Dočekala, který přesprintoval obranu domácích a zavěsil míček pod víko. Okříšky vedly 0:1 a domácí hledali recept na obranu SLZY s Musilem v brance. Ve 13. minutě však šly Okříšky do dvoubrankového vedení, když v přesilové hře putoval míček postupně přes hole Fialy, Fily na Riedla, ten našel na vrcholu přesilovkové formace Mejzlíka, který vyšperkoval celou akci rychlým křižným pasem na volného Petra Doležala. Doležal se z prostoru mezikruží střelou z voleje nemýlil a procedil míček mezi nohama brankáře domácích. Okříšky vedly 0:2 a proti početnému týmu Olympu hrály velmi dobře. Snížení na 1:2 však přišlo o několik desítek vteřin poté. Odražený míček od mantinelu doskákal až na hůl hráče Jindřichova Hradce a první třetina tak skončila jednobrankovým vedením Okříšek. V dalším dějství se šance přelévaly ze strany na stranu. Úniky Mejzlíka či Dočekala však brankou neskončily. Zvrat ve skóre přinesla 3. třetina. Domácí se snažili o vyrovnání, což se jim i přes protesty hostů kvůli postavení hráče v brankovišti povedlo, a v 38. minutě bylo vyrovnáno. Hráčům Okříšek docházely kvůli nízkému počtu hráčů a náročnému víkendu síly a ve 40. minutě šel Olymp do vedení. V poslední minutě si SLZA vynutila přesilovou hru, odvolala brankáře a vypracovala si několik velkých šancí, když míček poskakoval po brankové čáře. Pár vteřin před koncem Okříšky přeci jen dokleply míček do branky, ale kvůli předčasnému písknutí branka nemohla být uznána. V následné hře bez brankáře SLZA dostala ještě gól do prázdné branky a ukončila své putování pohárem prohrou 4:2 po velmi bojovném výkonu.
Příští víkend čeká Okříšky domácí duel s Flyers Jihlava, další týden pořádání okříšského turnaje ulic a poté ukončení podzimní části domácím duelem se Zohorem.
 
TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec - JVSK SLZA Okříšky 4:2 (1:2, 0:0, 3:0)
Branky a asistence Okříšek: 4. Dočekal (Doležal), 13. Doležal (Mejzlík, Riedl). Sestava Okříšek: Pojer - Benáček, Gric, Hanzl, Riedl - Pojer, Fiala, Mejzlík, J. Fila, Doležal, Dočekal.
 
29. října 2022: Úvod utkání přinesl gólové hody, kdy v prvních 4 minutách padly čtyři branky. Jako první šli do vedení domácí. Fiala rozjel akci nahrávkou na Sýkoru, jehož střela se odrazila do běhu Michalu Dočekalovi, který dorazil míček přesně a poslal Okříšky do vedení 1:0. Studená sprcha pro domácí ale přišla během 40 vteřin na přelomu třetí minuty. Hosté zamkli domácí v pásmu a dvě své šance vyřešili výborně a obrátili stav utkání na 1:2. Okříšky to ale nezlomilo, spíše naopak. V čase 4:09 bylo srovnáno, když Sýkora našel Marka Mejzlíka, jenž stanovil skóre na 2:2. SLZA hrála od začátku výborně, byla důraznější, rychlejší a to neslo ovoce v další části třetiny. Přesilovková formace Okříšek si krásně rozhodila míček po ose Mejzlík, Bednář a po křižné nahrávce zakončující Ondřej Široký, který se střelou do poloodkryté klece nemýlil - 3:2 pro domácí. O tři minuty později odskočily Okříšky do dvoubrankového vedení. Mejzlíkovu střelu si našel před brankou Ivan Malý, který zamířil přesně a zvýšil na 4:2. Na branky bohatá první třetina a skvělý výkon domácích musel přítomné diváky bavit.
V úvodu druhé třetiny Sudoměřice několikrát zatlačily Okříšky do defenzívy, ale všechny pokusy kryl domácí brankář Pojer, který se po nemoci vrátil do branky SLZY. Druhá část hry byla přeci jen gólově chudší, ale byli to znovu domácí, kdo se v této periodě prosadily. Pojďme však postupntě. Vypracovaná šance Dočekala skončila faulem na jeho osobu a nařízené trestné střílení ještě Mejzlík ještě neproměnil. Po kombinaci Bednáře s Malým však našel Ivan Malý nádhernou žabičkou hůl právě Marka Mejzlíka, jehož střela z blízkosti tentokrát už zapadla za brankáře Sudoměřic. Domácí hráli s chutí a tvořili si řadu šancí. Z mnoha šancí můžeme vypíchnout akci Nováka, který zpoza brány nádherně hledal Širokého, jehož střela skončila na výstroji brankáře, Fiala v osobním souboji přetlačil obránce hostů a o centimetry neprostřelil mezeru mezi betony nebo střely Riedla či Fily. Po dvou třetinách byl tedy stav utkání 5:2 pro Okříšky. I třetí třetina probíhala v podobném duchu, jak dvě předchozí. Ve 32. minutě se po asistencích Širokého a Fily prosadil třetí brankou Marek Mejzlík a definitivní tečku za utkáním dal Tomáš Sýkora, který po nahrávkách Dočekala a Riedla stanovil stav utkání na 7:2.
 
SLZA Okříšky - SK Sudoměřice 7:2 (4:2, 1:0, 2:0)
Branky a asistence Okříšek: 3. Dočekal (Fiala, Sýkora), 5. Mejzlík (Sýkora), 8. Široký (Bednář, Mejzlík), 11. Malý (Mejzlík), 20. Mejzlík (Malý, Bednář), 32. Mejzlík (J. Fila, Široký), 37. Sýkora (Dočekal, Riedl).

Sestava Okříšek: Pojer (Hašek) - Benáček, Riedl, Hanzl, J. Fila - Bednář, Fiala, Malý, J. Novák, Mejzlík, Široký, Dočekal, Sýkora

26. října 2022: Regionální derby, které se dnes dopoledne v deštivém počasí hrálo v Jihlavě, vyznělo lépe pro domácí SK v poměru 6:2 nad Okříškami. Nepříjemné deštivé počasí a kluzký povrch byl jedním z aspektů, které dávalo tušit, že domácí se na plastovém povrchu budou cítit lépe než hostující SLZA. Vhodně zvolené obutí a zvyklost na povrch v těchto podmínkách byl od úvodu mezi oběma týmy patrný. Domácí dobývali obranu SLZY, zatímco Okříšky čekaly na brejkové přiležitosti. Těch se v úvodu vyrojilo dost, ale střely Nováka nebo průniky Sýkory, gól nepřinesly. A tak domácí trestali a po chybách hostující obrany se po brankách ve 4. a 8. minutě dostali do dvoubrankového vedení. Okříšky se však chvíli poté vrátily do hry po povedené souhře. Fiala přihrál Novákovi, ten našel z druhé vlny naběhnuvšího Martina Pyska, jenž přešel přes domácího beka a zamířil přesně - 2:1. Následovala dlouhá přesilová hra SLZY, ale bohužel bez gólového efektu. Skóre se tedy znovu měnilo až ve 20. minutě utkání, kdy domácí odskočili znovu na dvoubrankový rozdíl. O pár vteřin později se ale Okříšky vrátily znovu na dostřel. Po souhře Malého a Sýkory dorážel střelou z úhlu v těžké pozici David Fiala a nemýlil se - 3:2. Co se nepovedlo hostům, to se následně povedlo domácím. Třemi přesilovkovými trefami ve zbytku utkání rozhodli o své zasloužené výhře 6:2. Nepříjemným stínem utkání je zranění hráče Okříšek, v dobré formě hrajícího Martina Pyska. Ten si v jednom ze soubojů vykloubil rameno a po příjezdu rychlé záchranné služby byl převezen k ošetření do jihlavské nemocnice. Martinovi přejeme za celý tým rychlé uzdravení.

SK Jihlava - SLZA Okříšky 6:2 (2:1, 2:1, 2:0)
Branky a asistence Okříšek: 11. Pysk (M. Novák, Fiala), 21. Fiala (Sýkora, Malý)
Sestava Okříšek: Musil (Pojer) - Hanzl, Riedl, I. Samek, Pysk - Malý, Fiala, M. Novák, Sýkora, J. Fila, Přibyl, Dočekal.

18. října 2022: Můj dům, můj hrad. Okříšští hokejbalisté dnes s přehledem berou tři body, když uhájili domácí neporazitelnost a porazili brněnské Bulldogs 11:1.

Od úvodu utkání byla domácí SLZA aktivnější a hned 3. minuta přinesla první změnu stavu. Novic v domácím dresu Dočekal vybojoval u mantinelu míček, posunul jej na střelce posledních kol, Karla Chlubnu, jehož střela se štěstím propadla až do branky Brna. Hosté se snažili hrát na rychlé protiútoky a v obraně čekat na ztráty Okříšek, ale pokud se ojedinělý brejk naskytl, míček kryl jistý Musil v brance domácích. V 8 minutě šly Okříšky do vedení 2:0, když po asistencích Samka a Bednáře vykroužil David Fiala zpoza brány a umístil míček nad rameno brankáře hostů. O 50 vteřin později přišla další branka domácích, když se Přibyl hezky uvolnil u mantinelu a předložil na kruhy míček Petru Doležalovi, jenž z voleje zamířil přesně. Okříšky hrály s chutí a byly lepší pohybově i důrazem. Právě vybojovaný míček Chlubny uprostřed hřiště uzmul David Fiala a v přečíslení 2 na 1 zvolil přesnou střelu a zvýšil na 4:0.

Ve druhé třetině pokračoval velký tlak domácích, ale gólově se prosazovala pouze první lajna ve složení Bednář, Fiala a dnešní střelec Ivan Samek. Ten během 8 minut nasázel po asistencích svých parťáků hattrick. Dva góly byly jak přes kopírák. Nejprve Fiala vyhrál vhazování ve středním pásmu a poslal Ivana Samka do samostatného úniku - 5:0. Následně o chvíli později Fiala vyhrál buly na Bednáře, ten posunul míček znovu na Samka a ten se v samostatném úniku prosadil z dorážky - 6:0. Sedmý gól putoval po ose nahrávající Fiala, střílející Bednář a důrazný Ivan Samek před bránou. Střely Pyska, Zeleného, Hanzla a dalších se v této třetině neujaly. Tou dobou už domácí svatyni chránil Hašek, jenž vystřídal bezchybného Musila.
Třetí třetinu domácí nevypustili a dál pokračovali s chutí v dobývání brněnské branky. V 36. minutě Pysk nádherně vyvezl míček a poslal do přečíslení 2 na 1 Samka s Přibylem. Prvně jmenovaný předložil Janu Přibylovi nádhernou nahrávku do prázdné branky a na ukazateli skóre svítilo 8:0. Ke konci zápasu si vzal slovo nestárnoucí Leoš Benáček, který nejprve po dobré práci Malého a Bednáře vymetl horní roh brněnské branky a následně po střele Samka dorazil míček do branky a zvýšil na jubilejních 10:0. Domácí trochu polevili v koncentraci a hosté se usadili na chvíli v pásmu domácích. Všechny jejich pokusy však kryl pozorný Hašek, jenž nestačil pouze na únik dva na nikoho a hosté snížili na 10:1. Poslední slovo si vzal Michal Dočekal, jenž po asistencích Samka a Benáčka stanovil skóre na 11:1.
V sobotu vyrážíme do Jihlavy, kde nás od 11 hodin čeká těžký duel proti SK Jihlava.
 
JVSK SLZA Okříšky - HBK Bulldogs Brno "B" 11:1 (4:0, 3:0, 4:1)
Branky a asistence Okříšek: 3. Chlubna (Dočekal), 8. Fiala (Samek, Bednář), 8. Doležal (Přibyl), 14. Fiala (Chlubna), 21. Samek (Fiala, Bednář), 24. Samek (Bednář, Fiala), 30. Samek (Fiala, Bednář), 36. Přibyl (Samek), 40. Benáček (Bednář, Malý), 43. Benáček (Samek), 45. Dočekal (Benáček, Samek).
Sestava Okříšek: Musil (26. Hašek) - Pysk, Benáček, Hanzl, Zelený - Bednář, Fiala, Samek, Malý, Přibyl, Doležal, Chlubna, Dočekal.

9. října 2022: Třetí zápas na domácím hřišti v této sezóně, třetí vítězství. Z Okříšek se body nebudou vozit snadno a dnes to pocítil tým Hodonína, kterého jsme na hřišti za sokolovnou porazili 6:1 a připisujeme si tři body do tabulky.

Úvod utkání se povedl více domácí SLZE, která začala aktivním napadáním a do prvních šancí se dostali okříšští Fila a Malý, ale jejich střely skončily na šikovném brankáři hostů. Ve 4. minutě zafungovala již poněkolikáté v této sezóně spolupráce po ose Fiala - Mejzlík, když Fiala přihrál právě Marku Mejzlíkovi a ten otevřel skóre utkání. Hosté nehráli vůbec špatně a nepříjemně napadali obranu domácích. Jejich šance však kryla pozorná obrana, tentokrát pouze čtyřčlenná, ve formaci Samek, Pysk, Riedl a Benáček, a pozorným Musilem v bráně. Ten však nestačil na střelu od mantinelu z 11. minuty a Hodonín srovnal. Ve 13. minutě svůj tým oslabil do konce utkání hostující Rapant, což se ukázalo jako klíčový faktor. Od této chvíle začaly Okříšky soupeře přehrávat a výsledkem byl povedený vstup do 2. třetiny, když Fiala napadáním donutil k chybě obranu hostů, míček uzmul na modré čáře Marek Mejzlík a dělovkou nedal brankáři hostů žádnou šanci - 2:1 pro SLZU. Svůj další hattrick Mejzlík dokončil v 19. minutě, když po asistenci zkušeného Bednáře zvýšil na 3:1. Další branku v síti Hodonína přinesla 28. minuta utkání, když po dobrém pohybu v útočném pásmu a asistencích Fialy a Sýkory prostřelil vše, co mu stálo v cestě, útočník Karel Chlubna. Branka byla sice připsána oficiálně Sýkorovi, ale na vedení 4:1 pro Okříšky to nemělo žádný vliv. Právě Chlubna měl ve druhé třetině ještě šanci na další gól, kterou mu zastavil hráč Hodonína faulem a sám faulovaný Chlubna se rozjel k nařízenému trestnému střílení, které skončilo jen na tyči. Následné šance Hodonína pokryl v brance SLZY Roman Musil, a tak se ve 33. minutě znovu radovali domácí. David Fiala vystihl rozehrávku Hodonína a předložil na kruhy míček přesně na hokejku Sýkory, který vymetl horní roh branky Hodonína a navýšil stav utkání na 5:1. Domácí hráli s chutí a Hodonín už tušil, že si z Okříšek body neodveze. Další střely Malého, Pyska, Riedla, Přibyla či Samka v brance sice neskončili, ale ve 40. minutě uzavřel skóre Tomáš Sýkora, který si v nájezdu položil brankáře a stanovil výsledek utkání na 6:1. Ke konci utkání ještě dobře chytajícího Musila vystřídal Hašek, který kryl několik střeleckých pokusů Hodonína.
Okříšky si tak po dobrém týmovém výkonu odnáší z dnešního utkání 3 body a těší se na příští sobotu, kdy doma od 11 hodin přivítají brněnské Buldoky. Fotky ze zápasu na fb během pondělí.
 
SLZA Okříšky - HBC Hodonín 6:1 (1:1, 3:0, 2:0)
Branky a asistence Okříšek: 4. Mejzlík (Fiala), 16. Mejzlík (Fiala), 19. Mejzlík (Bednář), 28. Sýkora (Chlubna, Fiala), 33. Sýkora (Fiala), 40. Sýkora.
Sestava Okříšek: Musil (40. Hašek) - Pysk, I. Samek, Riedl, Benáček - Bednář, Fiala, Mejzlík, Malý, Přibyl, J. Fila, Chlubna, Sýkora.
 
2. října 2022: Devět statečných hráčů včetně dlouhodobě zraněného Petra Němce a nedoléčený gólman Jakub Pojer dnes vycestovali na dalekou cestu do slovenského Zohoru, kde nás čekal duel s nováčkem soutěže, týmem Roconaba Zohor. Hokejbalisté Okříšek se museli popasovat s úplně odlišným stylem hokejbalu, na jaký jsou z domácí soutěže zvyklí, a také na velmi malé hřiště. Domácí hned v úvodu na SLZU vlétli a výsledkem byla přesilová hra 5 na 3, kterou Zohor využil. V 5. minutě však Okříšky srovnaly. Aktivní Doležal přihrál do křídla Martinu Pyskovi, který nádhernou střelou příklepem vymetl horní roh a srovnal skóre na 1:1. Početnější tým Zohoru byl aktivnější a díky zvyku na malé hřiště střílel z každé šance na branku, díky čemuž se dostal do vedení 3:1 po první třetině. SLZA si vytvořila také několik šancí, ale pokusy Sýkory, Doležala nebo Fily brankou neskončily. Druhá třetina se nesla v podobném duchu jak první. Nejprve Sýkora ze samostatného úniku neproměnil a na vyrážečce skončila i šance Fialy. Hostům v 9 lidech rychle ubývaly síly, čehož domácí využili a v druhé třetině dvěma góly rozhodli o svém vítězství. Třetí třetina probíhala v dobývání branky Zohoru. Doležal po krásné individuální akci neměl již čas na zakončení a Riedlova střela skončila na tyči. Konečnou podobu skóre dal zápasu Tomáš Riedl minutu před koncem, když využil Fialovu přihrávku pred branku, kde si už poradil skvěle a stanovil skóre na 5:2. Zohor tak potvrdil svoje kvality, které ukazuje od začátku soutěže a ukázal, že bude nepříjemným soupeřem pro všechny týmy.
 
Roconaba Zohor - SLZA Okříšky 5:2 (3:1, 2:0, 0:1)
Branky a asistence Okříšek: 3. Pysk (Doležal), 44. Riedl (Fiala).
Sestava Okříšek: Pojer - Riedl, Hanzl, Benáček, Pysk - P. Němec, Fiala, Doležal, Sýkora, J. Fila.

28. září: Přesvědčivé a drtivé vítězství nad SK Jihlava v poměru 7:1 si v dnešním svátečním dni připisují Okříšky v rámci 1. kola Českého poháru a postupují zaslouženě do 2. kola.

Oba týmy nastoupily do utkání s okleštěnými sestavami, ale už od úvodu bylo jasné, kdo bude diktovat tempo hry. Ve 3. minutě utekla v oslabení dvojice Mejzlík - Fiala a prvně jmenovaný našel v přečíslení 2 na 1 hůl Davida Fialy, který se střelou k tyči nemýlil a poslal SLZU do vedení. Jihlavští byli zatlačeni do těžké defenzívy a obranu Okříšek prověřili jen z pár protiútoků. Naproti tomu Okříšky hrály s chutí a vytvářely si řadu šancí. Skóre se měnilo znovu v 11. minutě, když putoval míček po ose Fiala a Mejzlík na zakončujícího Martina Pyska. Ve 13. minutě odskočila SLZA do tříbrankového vedení, když Jiřímu Filovi asistoval na jeho branku Pysk a dnešní nahrávač Mejzlík. Musil v brance domácích neměl moc práce, zato Čára v brance Jihlavy musel tasit několik čarodějnických zákroků, čímž držel Jihlavu i nadále ve hře. V 19. minutě však nestačil na pěknou akci, kterou rozjel Fiala, v útočném pásmu si pohrál s míčkem Mejzlík a krásným pasem vybídl ke skórování Miroslava Ludese, který zamířil přesně - 4:0. I přes několik vyloučení už ve druhé třetině branka nepadla a SLZA postupně kráčela vstříc postupu do 2. kola poháru. Ve třetí třetině navíc hokejbalisté Okříšek nepolevili a po Mejzlíkově přiťuknutí propálil Radek Zelený ranou skoro od půl hřiště vše, co mu stálo v cestě, a navýšil skóre na 5:0. V 36. minutě se připomněl navrátilec Miroslav Ludes, který po asistencích Mejzlíka a Fialy zvýšil na 6:0 a o minutu později se prosadil aktivní Jan Přibyl, který využil kombinace Samka a Malého. Alespoň symbolickou branku vstřelili jihlavští ve 43. minutě a zkorigovali skóre na konečných 7:1. Okříšky tak odehrály ofenzivně další skvělé utkání a po zásluze postupují do 2. kola Českého poháru. Fotky večer na fb.
 
JVSK SLZA Okříšky - SK Jihlava 7:1 (3:0, 1:0, 3:1)
Branky a asistence Okříšek: 3. Fiala (Mejzlík), 11. Pysk (Mejzlík, Fiala), 13. J. Fila (Pysk, Mejzlík), 19. Ludes (Mejzlík, Fiala), 32. Zelený (Mejzlík), 36. Ludes (Fiala, Mejzlík), 37. Přibyl (I. Samek, Malý).
Sestava Okříšek: Musil - Riedl, Hanzl, Pysk, Zelený - Mejzlík, Fiala, I. Samek, Malý, Přibyl, J. Fila, Ludes.

25. září: Hokejbalisté okříšské SLZY odehráli další z řady ofenzivních utkání. Dnes však s vítězným koncem. Po střeleckých hodech a výhře 10:5 si Okříšky připisují do tabulky tři body, když na domácím hřišti oplatili brněnským Eagles prohru z úvodu sezóny.

 

_______________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Team JVSK SLZA PŘIBYSLAVICE nastoupil v sobotu dopoledne k prvnímu zápasu

 sezóny  proti MAC EAGLES BRNO s jasným cílem:"Urvat všechny body".

  Rychlé vystřízlivění přišlo hned v úvodu první třetiny. Brněnský tým nasadli

  vysoké tempo a hráči Přibyslavic měli najednou velké problémy. Hned ve 2.

 minutě se Brněnští první střelou sezóny dostali do vedení. To jim dalo křídla a bylo

  jich plné hřiště. Převahu využili v 8. minutě šťastným odrazem od nohy

 domácího  obránce a stav byl 0:2. Paradoxní probuzení z letní letargie přišlo ve

 vlastním oslabení týmu Přibyslavic a to když ve 13. minutě. Kokeš Martin s Martinem

 Krejčím se dostali do přečíslení a po ukázkové přihrávce krásně skóroval druhý

 jmenovaný do levého růžku brněnské brány. Stav po 1. třetině tedy byl 1:2.

 

 

 

  Do druhé třetiny hráči Přibyslavic nastoupili mnohem zodpovědněji a soupeře od

  začátku zatlačili před jejich bránu, kde ale naráželi na skvěle chytajícího

  gólmana. Toho se jim podařilo překonat ve 29.minutě při přesilovce. Účinnou

  střelou se tentokrát prezentoval Martin Kokeš. Stav po 2.třetině 2:2.

 

 

 

  Ve třetí části se šance přelévali na obou stranách. Hráči Slzy si i v těch

  nejvyloženějších šancích vylámali zuby na Brněnském gólmanovi a tak musel

 přijít

  zákonitě trest. Ve 43. minutě se ve změti před brankou nejlíp zorientoval

 Kozárek Vladimír a šťastnou střelou nad beton určil stav na konečných 2:3 pro MAC

 EAGLES

  BRNO. Tým Přibyslavic se ještě pokoušel v závěrečné power play o vyrovnání,

 ale  na výsledku už nic nezměnili.

  Brňané si tedy odvezli všechny body a Slza tak nešťastně vstoupila do sezóny.

(David Jura)

 

JVSK SLZA Přibyslavice vs. HSK Staré Brno

V sobotu ve 14:00 nastoupil tým Přibyslavic k druhému zápasu, tentokrát proti jednoznačnému favoritovi celé soutěže HSK Staré Brno. Přibyslavští začali zápas úplně stejným stylem jako v předchozím utkání jen s tím rozdílem, že zkušený soupeř zaváhání dokázal mnohem více využít a již v 7. minutě byl stav 0:4 pro Brno a s domácím týmem to vypadalo "na ručník". Probuzení přišlo těsně před koncem 1. třetiny, kdy se tvrdou střelou mezi betony brňenského gólmana trefil Jan Kovář.

1. třetin ale i tak skončila s hrozivým skóre 1:4.

Do druhé třetiny nastoupili přibyslavičtí jako vyměnění. I samotní domácí hráči tuto třetinu po zápase nazvali: "Třetinou snů". Brňané, jakoby uspokojení z výsledku první třetiny, se stáhli hned od začátku na vlastní třetinu a těžko se bránili útočným choutkám přibyslavského týmu. Skóre se postupně začalo vyrovnávat, hned na začátku 2.třetiny se nám podařilo snížit na 2:4, o 3 minuty později to bylo již jen o gól 3:4 (hattrick tak zaznamenal Jan Kovář) a přesně za 2. vyrovnal na Petr Brabec lehkým nahozením, které k překvapení všech zúčastněných skončilo v bráně - 4:4. Pro brňany to byla stuená sprcha, ale mohlo jim být ještě hůř, kdyby útočník Přibyslavic Ivan Malý sám před brněnským gólmanem netrfil pouze tyč. Skóre se tak po dvou třetinách zastavilo na atraktivních 4:4 a na stadióně zavládla divácká eufórie.

Třetí třetina začala z obou stran velice opatrně a tak se čekalo na chyby. Té se bohužel dopustili domácí, když se nechali vyloučit a Brno zkušeně trestalo - 4:5. Vyrovnat mohli přibyslavičtí hned v zápětí, kdy jim rozhodčí darovali přesilovku 5 na 3, ale jakoby jim navlhnul střelecký prach a tak zákonitě došlo minutu před koncem k dalšímu trestu. Opět k ní přibyslavičtí přispěli svou nedisciplínou, když se nechali vyloučit a hned po bully střelou od modré rozhodli zápas ve svůj prospěch brňané. Slza Přibyslavice se ještě pokusila o malý hokejbalový zázrak a odvolala gólmana. V power play už ale nenašli recept k překonání brněnského gólmana a naopak jetě inkasovali do prázdné brány a definitivní výsledek byl stanoven na 4:7.

Pro Slzu to byl krutý výsledek vzhledem k tomu, jak dokázali vsát z mrtvých, ale alespoň poznali, že i s tak silným soupeřem, jakým je celek Brna, se dá hrát krásný a vyrovnaný zápas.

 

JVSK SLZA PŘIBYSLAVICE -

MAC EAGLES BRNO 

 

 

 

Semifinále 2. hokejbalové ligy

 

 

V deštivou sobotu a slunečnou neděli se sehrály v Přibyslavicích první dva zápasy semifinále 2. hokejbalové ligy. Na domácí půdu Slzy Okříšky přijelo mužstvo HBK Kyjov. V základní části tyto dvě mužstva na sebe narazila dvakrát a každé zvládlo uhájit výhrou svou domácí půdu. Po sobotním výsledku 7:1 a nedělním 4:0 hokejbalisté Slzy potvrdili, že v měření sil těchto dvou mužstev domácí neprohrává a ujali se vedení 2:0 na zápasy. Příští sobotu zajíždí do Kyjova a pokusí se udělat třetí rozhodující krok pro vstup do finále.

 

 

 

Slza Okříšky – HBK Kyjov 7:1 (4:1, 1:0, 2:0)

 

 

 

Branky Okříšek: Rymeš (Malý), Malý (Gric), Moudrý (Krejčí, Kokeš), Doležal, Krejčí, Kokeš (Moudrý), Kokeš

 

 

Sestava Slza Okříšky: Jura David – Doležal Petr, Váka Michal – Schönberger Ondřej, Gric Jiří - Kokeš Martin, Moudrý Jan, Krejčí Martin – Rymeš Michal, Maša Roman, Malý Ivan – Bartheldy Stanislav, Zelený Radek

 

 

Zápas začal velmi zostra. Hosté nasadili vysoké tempo a snažili se domácím ukázat, že o finále mají veliký zájem. Bohužel pro Kyjov jejich dobrá práce v útočném pásmu přišla vniveč díky velmi špatné obraně. První gól do jejich branky přišel po snaze vyhodit míček z pásma přes střed hřiště. Zde však byl míček zachycen domácím útočníkem a okamžitě poslán na bránu. Gólman nepříliš tvrdou střelu nepokryl a tak po přiklepnutí Malého do Šibenice věšel Rymeš. Další gól do sítě Kyjova přišel opět po fatální hrubce jejich beků. Gricovu střelu od červené zachytil úplně volný Malý, který s hlavou nahoře jak zkušený matador svou kličkou do bekhendu oklamal soupeřova gólmana a donutil ho tahat míček zpoza svých zad podruhé. Přestože se hrálo celou dobu v pásmu hostí, nechali kyjovští beci soupeřova útočníka v klidu před osamoceným gólmanem zpracovat míček a ještě se rozmyslet, co s ním provede. Na 3:0 zvyšoval opět po nejistém zákroku gólmana a nedůrazu obránců technickou střelou Moudrý. I při čtvrtém gólu se museli domácí obránci i se svým brankářem červenat. Doležal se s míčkem dostal do pásma a nedůsledná obrana ho nechala dojít až na dostřel jejich brány. K úžasu všech Doležalova žabička skončila v síti. Vývojem uspokojení hokejbalisté Okříšek polevili a trestem jim za to bylo sólo hostujícího útočníka, který od své modré proběhl celým hřištěm kolem všech pěti domácích hráčů a nedotaženým ale pěkným blafákem snížil na 4:1. Střelec jediného Kyjovského gólu si v dané chvíli musel připadat jak v okříšském muzeu voskových hokejbalových figurín.

 

V druhé části zvýšil vedení Okříšek na 5:1 Krejčí tvrdou střelou od mantinelu. Ani tentokrát brankář hostí nemohl mít čisté svědomí a tak do třetí části již nenastoupil a poslal za sebe náhradníka. Ten inkasoval ještě 2x z hole Kokeše.

K tomu, že Okříšky přehrály Kyjov rozdílem třídy, značně napomohla hostující obrana a fakt, že kyjovský gólman neměl svůj den. Zajímavostí utkání byla aktivní účast lodivoda Stanislava Bartheldyho, jež ve svých téměř padesáti letech dokázal stíhat tempu mladých hráčů a se svou třetí lajnou nejen že nenechal soupeře vstřelit gól, ale i si vypracovali několik velmi zajímavých gólových příležitostí.

 

Slza Okříšky – HBK Kyjov 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

 

 

Poměr střel na branku: 44:13

 

Počet diváků: 20

 

Branky Okříšek: 2. Malý (Gric, Rymeš), 13. Váka (Rymeš, Malý), 16. Rymeš (Malý, Moudrý), 24. Schönberger (Maša, Moudrý)

 

 

Sestava Slza Okříšky: Jura David – Doležal Petr, Váka Michal – Hvězda Jan, Gric Jiří - Kokeš Martin, Novák Jan, Krejčí Martin – Rymeš Michal, Moudrý Jan, Malý Ivan – Schönberger Ondřej, Maša Roman, Brym David

 

 

Zřejmě ještě na nějaké Třebíčské diskotéce byli hráči Kyjova, když v právě začínající druhé minutě zápasu nechali pohodlně doklepávat po Gricově ráně okříšského útočníka Malého do obrovské mezery mezi nohama jejich gólmana. Právě v začátcích se obě utkání výrazně lišila. Zatímco v sobotu Kyjov v počátečních minutách byl pro Okříšky velmi nepříjemným soupeřem, v neděli tomu tak již nebylo a právem vedly Okříšky 1:0. Na kyjovskou bránu se pak valil jeden útok za druhým a ve 13. minutě jeden ze závarů skončil druhým gólem. Váka po přiklepnutí Rymeše mířil tvrdou střelou ze středního pásma přesně k tyči. V 1. minutě druhé třetiny byl stav již 3:0. Rymeš umístěnou střelou zužitkoval přesný pas Malého. Hosté se moc do šancí nedostávali a když už se jim povedlo na Davida Juru vystřelit, tak nezvládli najít tu správnou skulinku pro zkorigování skóre. Po akrobatickém navýšení náskoku Schönbergrem bylo již definitivně rozhodnuto. Ve třetí třetině hosté dostali ještě možnost přesilové výhody pět na tři, ale ta jen demonstrovala jejich výkon ve slunečnou neděli. Během minuty a půl trvající výhody ani nevystřelili na bránu.

 

 

 

 

 

SK Jihlava B – Slza Okříšky 4:6 (0:1, 1:2, 3:3)

 

 

Stav série: 0:3

 

 

 

Branky Okříšek: 7. Malý (Rymeš), 17. Novák (Schonberger), 21. Krejčí (Moudrý), 40. Krejčí (Hvězda), 42. Kokeš (Novák), 45. Novák (Kokeš, Hvězda)

 

Sestava Okříšek:

Jura David – Doležal Petr, Fila Vojta – Hvězda Jan, Gric Jiří, Schonberger Ondřej – Kokeš Martin, Novák Jan, Krejčí Martin – Rymeš Michal, Moudrý Jan, Malý Ivan – Vozárik Ondřej, Maša Roman, Zelený Radek

 

 

V Den vítězství zajížděli na třetí zápas čtvrtfinále hráči týmu Slza Okříšky do Jihlavy s jediným cílem. Za každou cenu vyhrát a ukončit sérii. Po nervydrásající poslední sedmiminutovce zápasu vítězství dosáhli, porazili Jihlavu 3:0 na zápasy a odměnou jim za to byl volný víkend a zajištění účasti v semifinále.

 

 

 

První dvě části utkání připomínaly zápasy hrané v Přibyslavicích minulý týden. Jihlava se sice dostávala do více gólových příležitostí a místy nekompromisně sevřela Okříšky v jejich obranném pásmu, ale stále domácí hokejbalisti nemohli najít ten správný recept na ochránce okříšské svatyně. Na druhé straně hřiště bylo také rušno a za to, že stav po dvou třetinách byl pouze 1:3, mohou Jihlavští hráči poděkovat svému golmanovi a nepřesnosti hostujících střelců.

 

Okříšské mužstvo do třetí třetiny vstoupilo uspokojené svým vedením, což se jim vymstilo. Minutu po začátku bylo po pěkné akci domácích sníženo na 2:3. Snížení Jihlavské borce ještě více nabudilo a hosté chvíli nevěděli, kde jim hlava stojí. V 38. minutě se rezerva prvoligového SK Jihlava dočkala šťastným gólem vyrovnání. Až za tohoto stavu Okříšky zabraly a střelou zápěstím od mantinelu vrátil vedení na jejich stranu Krejčí po pěkném vysunutí Hvězdou. Ve 42. minutě bylo však opět srovnáno. Vyhrané buly v útočném pásmu, přesná střela z první a Jura neměl šanci. 21 sekund po vyrovnání, ale Okříšky opět vedly. Novák s Kokešem si svá hokejbalová kouzla nechali na tu pravou chvíli. Novák prošel hřištěm jak nůž máslem, zmátl gólmana a Kokeš věšel do prázdné brány. Závěrečná power-play v obranném pásmu hostí již nepřinesla žádnou dramatickou chvilku, naopak po střele do tyčky před prázdnou bránou a o pár sekund později po bravurním zákroku domácího obránce se Jihlavští museli obávat o obdržení další branky. K tomu nakonec přece jen došlo. Po nahrávce Kokeše zhatil šance Jihlavy Novák.

 

 

Slza Okříšky – SK Jihlava B 7:1 (3:0, 1:1, 3:0)

 

 

Stav série: 2:0

 

 

Branky Okříšek: 2. Rymeš (Malý, Moudrý), 7. Kokeš, 10. Novák (Kokeš, Krejčí), 20. Rymeš (Moudrý), 32. Rymeš (Moudrý, Hvězda), 32. Moudrý (Malý), 34. Novák (Krejčí)

 

Branky Jihlavy: 22.

Lorenc (Lichtenberg, Apeltauer)

 

 

Sestava Okříšek:

Jura David – Doležal Petr, Fila Vojta – Hvězda Jan, Váka Michal – Kokeš Martin, Novák Jan, Krejčí Martin – Rymeš Michal, Moudrý Jan, Malý Ivan – Brym David, Gric Jiří, Zelený Radek

 

 

Sestava Jihlavy:

Staněk Lukáš, Doležal Libor – Harasim Jan, Homola Ladislav, Staněk Dalibor, Lorenc Zdeněk - Velecký Jakub, Kučera Jiří, Svoboda Jan, Apeltauer Lukáš, Dolejší Filip, Lichtenberg Lukáš, Svoboda Vojtěch, Zavadil Lukáš, Sahula David

 

 

Do svého druhého domácího zápasu ve čtvrtfinále playoff nastoupila Slza Okříšky daleko sebevědoměji nežli do zápasu předchozího. Svou mírnou převahu dokázali v první části proměnit v třígólový náskok. Postupně se trefili po Malého přiklepnutí Rymeš, v oslabení přesnou střelou do šibenice Kokeš a v přesilovce po pěkné kombinaci Krejčího a Kokeše Novák.

Ve 20. minutě zápasu se dostal míček po buly v útočném pásmu k Rymešovi a ten svou tvrdou střelou nedal prostor brankářovi hostí pro zareagování. Ve 22. minutě se po závaru v obranném pásmu domácích trefil Lorenc. Do té doby nevýrazná Jihlava se tímto gólem chytila, zrychlila svou hru, přidala na důraze a začala si vypracovávat stále nebezpečnější gólové pozice. V kritické části zápasu však Jura své spoluhráče stejně jako v zápase prvním podržel a na konci druhé třetiny byl stav stále 4:1.

Do třetí části nastupovali Okříšky připraveny na tlak Jihlavy, ovšem ještě než si 35 přítomných diváků stačilo pořádně uvědomit, že se již začala odehrávat poslední část zápasu, dokázali během jednoho střídání nejprve Rymeš po tečované střele Hvězdy a 28 sekund poté jeho spoluhráč Moudrý, kterého vyslal do samostatného úniku Malý, utlumit Jihlavské naděje na vyrovnání. Ve 34. minutě došlo ještě na kosmetickou změnu skóre po pěkné nahrávce Krejčího přesnou střelou Nováka. Rymeš tento víkend ochutnal poprvé atmosféru playoff a svůj debut oslavil hattrickem.

Po dvou domácích zápasech Slza Okříšky vede nad SK Jihlava B na zápasy 2:0. Playoff 2. národní hokejbalové ligy se hraje na tři vítězné zápasy. O svém postupu do semifinále mohou hokejbalisté Okříšek rozhodnout již v pátek 8. května v Jihlavě.

Jan Modrý

 

 

Slza Okříšky – SK Jihlava B 6:0 (0:0, 4:0, 2:0)

 

Stav série: 1:0

 

 

 

Branky Okříšek: 16. Novák (Kokeš), 25. Novák (Kokeš, Krejčí), 26. Moudrý (Rymeš), 29. Fila (Krejčí, Novák), 37. Moudrý (Kokeš, Rymeš), 39. Kokeš (Novák, Krejčí)

 

Sestava Okříšek:

Jura David – Doležal Petr, Fila Vojta – Hvězda Jan, Váka Michal – Kokeš Martin, Novák Jan, Krejčí Martin – Rymeš Michal, Moudrý Jan, Malý Ivan – Gric Jiří, Maša Roman, Zelený Radek

 

 

Sestava Jihlavy:

Staněk Lukáš, Doležal Libor – Harasim Jan, Sahula David, Homola Ladislav, Přibil Pavel - Velecký Jakub, Kučera Jiří, Lorenc Zdeněk, Apeltauer Lukáš, Fiala Martin, Lichtenberg Lukáš, Svoboda Vojtěch, Zavadil Lukáš, Dolejší Filip, Krčál Karel

 

 

O víkendu se v Přibyslavicích začalo hrát playoff 2. národní hokejbalové ligy. Tým Slza Okříšky do závěrečných bojů postoupil z druhé pozice. Protivníkem jim bylo béčko týmu SK Jihlava, které skončilo po základní části sedmé.

 

 

 

Nervozita z playoff na hokejkách okříšských hráčů byla v první třetině velmi znatelná. Přestože poměr střel vyzněl 12:4 ve prospěch domácích, tak se paradoxně odehrálo více nebezpečných situací právě v jejich obranném pásmu. Okříšky často chybovaly ve středním pásmu a soupeř díky tomu měl možnost několika přečíslení, ale domácí gólman Jura své spoluhráče podržel.

 

Ve druhé třetině Slza již podala jistější výkon v obranné hře a zároveň začala pořádně kousat i v pásmu útočném. Padesát sekund po začátku třetiny Kokeš přesným pasem našel Nováka, od jehož kolene se míček odrazil do odkryté části Jihlavské brány. Stav 1:0 vydržel až do 25. minuty. Devatenáct sekund po návratu z trestné lavice se Kokeš zapojil do kombinace mezi Krejčím a Novákem, který v utkání vstřelil již svou druhou branku. Než se hosté stačili pořádně vzpamatovat z obdrženého gólu, musel jejich gólman lovit míček z brány potřetí. Moudrý si vyměnil před modrou míček s Rymešem a po jeho nepřesné střele si jihlavský brankář srazil míček za brankovou čáru. Povedený závěr prostřední části zakončil přesnou střelou v přesilovce Fila, kdy ho ideálně na modré našel Krejčí.

Posledních pět minut druhé třetiny rozhodlo o osudu utkání a tak ta třetí se odehrávala jen z povinnosti. I přesto Slza pokračovala ve svém tlaku. Na 5:0 zvyšoval v 37. minutě Moudrý, kterého ideální nahrávkou vyzval ke skórování Kokeš. V 39. minutě předvedla první lajna Okříšek ukázkové řešení přečíslení tři na dva. Novák si narazil s Krejčím a pak uvolnil před odkrytou bránou Kokeše, jež zvýšil na konečných 6:0.

Jan Moudrý


Slza Okříšky – TJ Agrotec Hustopeče 10:0 (2:0, 6:0, 2:0)

 

 

Branky Okříšek: 6. Fila (Doležal, Zelený), 8. Moudrý (Gric, Malý), 16. Novák (Krejčí, Kokeš), 16. Moudrý (Malý, Hvězda), 25. Fila (Zelený, Doležal), 26. Gric (Moudrý, Rymeš), 29. Krejčí (Kokeš, Novák), 30. Moudrý (Zelený, Hvězda), 32. Doležal (Moudrý, Malý), 33. Moudrý (Rymeš, Malý)

 

 

Sestava Okříšek: Jura David – Doležal Petr, Fila Vojta – Hvězda Jan, Gric Jiří – Kokeš Martin, Novák Jan, Krejčí Martin – Rymeš Michal, Moudrý Jan, Malý Ivan –Zelený Radek

 

V sobotu 25.4. se odehrály předposlední zápasy základní části 2. národní hokejbalové ligy. V Přibyslavicích proti sobě nastoupily dva celky, které mají již své umístění jisté. Hustopeče jdou do playoff z šesté pozice a domácí Slza Okříšky z místa druhého. Jediným nábojem utkání tak byla snaha domácích vrátit hostům porážku v Hustopečích z podzimní části soutěže  4:2. 

 

 

Hustopeče však tuto snahu domácím výrazně usnadnili. Již na začátku utkání bylo jasné, že v osmi lidech do pole a početným realizačním týmem nepřijely vyhrát, ale pouze ho z povinnosti odehrát. Na střídačce hostí k dokonalosti chyběl již jen slunečník a prasátko točící se nad otevřeným ohněm, ze kterého by v rámci fairplay trenér Hustopečí odřezával soupeři i přítomným divákům.

 

A tak Okříšky Hustopeče dostaly od prvních minut pod tlak, který v 6. minutě vyvrcholil gólovou střelou Vojtěcha Fily téměř z nulového úhlu. Za dvě minuty přidal další gól Moudrý po střele z hranice kruhů.

V druhé třetině si Slza pojistila šesti góly vítězství. Postupně se trefili po pěkné kombinaci první lajny Novák, backhandovou kličkou Moudrý, střelami od modré Fila a Gric, dále Krejčí a gólový účet druhé třetiny uzavřel střelou zápěstím opět Moudrý.

Na začátku třetí třetiny během jednoho střídání druhá lajna dvěma góly Doležala a Moudrého završila desítku.

Zápas nenabídl přítomným divákům příliš atraktivní hokejbal. Odevzdanost soupeře je znatelná i z poměru střel 46:8 ve prospěch domácích. Navíc z oněch osmi střel Hustopečí nebyla snad ani jedna, při které by se gólman domácích byť mírně zapotil. Diváky tak zabavily akorát vstřelené góly a spousta neproměněných šancí Okříšek včetně pěti neúspěšných samostatných úniků.

Jan Moudrý

 

 

Slza Okříšky – HBK Kyjov 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

 

Branky Okříšek: 12. Krejčí M.(Kokeš M., Novák J.), 19. Krejčí M. (Moudrý J.), 29. Moudrý J. (Malý I., Maša R.), 38. Váka M. (Moudrý J., Malý I.), 43. Malý I. (Novák J., Maša R.)

Branky Kyjova: 5. Mačát J., 22. Soukup A.

Sestava Slza Okříšky: Jura David – Hvězda Jan, Fila Vojtěch – Doležal Petr, Váka Michal – Kokeš Martin, Novák Jan, Krejčí Martin – Maša Roman, Moudrý Jan, Malý Ivan – Schonberger Ondřej, Gric Jiří

V neděli 19.4.2009 odehráli hokejbalisti Slzy Okříšky na svém domácím hřišti v Přibyslavicích důležitý zápas, ve kterém se utkali s protihráči z klubu HBK Kyjov. Ten na Okříšky ztrácel před tímto zápasem 4 body a tak potřeboval nutně vyhrát, aby si udržel možnost pomýšlet na druhé místo, na kterém jsou nyní právě Okříšky.

Začátek zápasu podle toho také vypadal. Kyjovští svou tvrdou rychlou hrou domácí přehrávali a dostali se do pár střeleckých pozic, ale okříšský Jura byl vždy na svém místě. V 5. minutě ovšem kapituloval kuriozním gólem. Hráč hostí Mačát zpoza brány zkoušel pasem najít svého spoluhráče, ale nahrávka mu nevyšla a trefil Juru, od kterého se míček odrazil do branky. Okříšky od obdrženého gólu začaly hru postupně vyrovnávat. První nebezpečnější střela skončila ještě na břevně Bajkovy brány, ale další šance již byla proměněna. Po spolupráci na ose Novák - Kokeš vsítil svůj první gól v zápase Krejčí. Přestože třetina skončila nerozhodně, Kyjov byl lepším týmem. 

Do 4. minuty druhé třetiny se hrál vyrovnaný hokejbal, bez vyložených šancí. Pak ale po nahrávce Moudrého vystřelil tvrdou ránu od modré Krejčí a od ramene gólmana se míček odrazil přímo do šibenice. Tento gól hosty uzemnil a dostávali se pod velký tlak domácích. Do útočení se pouštěli i obránci a tak se otvírala zadní vrátka. Dva nepovedené úniky kyjovských rychlých útočníků nebyly dostatečným varováním a tak při tom třetím úniku hosté udeřili. Opět se štěstím. Soukupovu kličku Jura vystihl, ale hokejkou vyražený míček zasáhl útočníkovo koleno a bylo vyrovnáno. Okříšky pokračovali ve svém tlaku. Hráčům hostí postupně docházeli síly a jejich obranná hra se postupně rozkládala. Ve 29. minutě Malý napadal dva obránce hostí, jež se mezi sebou nedohodli, Malý vybojoval míček a po jeho přesné nahrávce střelou z první k tyči vsítil Moudrý vítězný gól utkání.

Hosté se již nevzmohli na trvalejší odpor a po pojistkách Váky a Malého v třetí třetině vyhrála Slza Okříšky 5:2 a zajistila si druhé místo v tabulce základní části 2. hokejbalové ligy.

 

 

Slza Okříšky – Staré Brno A 3:6 (1:2, 1:1, 1:3)

 

 

Branky Okříšek: 5:14 Kokeš (Krejčí), 17:34 Krejčí (Kokeš), 34:56 Gric

Branky Brna: 4, 13, 23, 32, 36, 40

 

Sestava Okříšek:

Jura David – Doležal Petr, Fila Vojta – Hvězda Jan, Gric Jiří – Kokeš Martin, Moudrý Jan, Krejčí Martin – Maša Roman, Vozárik Ondřej, Malý Ivan – Schonberger Ondřej, Zelený Radek

 

 

V sobotu 11.4. se v Přibyslavicích hrálo další kolo 2. národní hokejbalové ligy. Druhý tým soutěže, domácí Slza Okříšky, přivítaly na svém hřišti lídra 2. ligy Staré Brno A. Staré Brno do loňské sezóny bylo tradičním účastníkem 1. NHbL, kvůli nedostatečnému počtu mládežnických týmů musel tento tým první ligu opustit a sestoupil do ligy druhé. Během svých dosavadních patnácti zápasů neztratil ani bod a skóre 187:37 jasně stanovovalo favorita zápasu.

 

 

 

Okříšští hráči si dobře uvědomovali, proti komu hrají a začali možná až moc opatrně. Nechali se v úvodních minutách zatlačit do obraného pásma a Brno si svým tlakem vynutilo faul domácího obránce. Přesilovou hru sice hosté nevyužili, ale v následném tlaku střelou od modré nedal Martin Šmarda Jurovi šanci. Tlak Brna dále pokračoval. V 6. minutě ale v obraném pásmu vyhrál Moudrý buly, s míčkem si zajel za bránu a dlouhým pasem našel na červené Doležala, ten tečoval míček do útočného pásma, kde ho vybojoval Krejčí a po jeho nahrávce Kokeš tečovanou střelou od modré vymetl pravý rožek branky Brna. Domácí zjistili, že se s prvoligovým soupeřem hrát dá a začali si více dovolovat a střílet. Bohužel byly to ale opět Brňané, kdo se ujal vedení. Josef Šmarda svou individuální akcí dokázal projít přes dva bránící hráče a stanovil skóre první třetiny na 2:1 pro Staré Brno.

 

Po přestávce pokračoval kvalitní vyrovnaný hokejbal. Převážně první lajna domácích, Kokeš-Moudrý-Krejčí, která má také prvoligové zkušenosti, dokázala soupeře zatlačit do jeho obraného pásma. A právě po spolupráci křídel první lajny padl vyrovnávací gól. Krejčí zakončil svůj únik po nahrávce Kokeše ukázkovým blafákem do backhandu. Okříšky dále pokračovali ve své útočné hře. Po vyhraném buly Moudrého v útočném pásmu se Kokeš prokličkoval mezi dvěma obránci Brna, položil si kličkou gólmana, ale nedokázal do odkryté brány zakončit. Ve 23. minutě se skóre již měnilo, ale bohužel ve prospěch Brna. Po závaru v obraném pásmu Okříšek skóroval David Gratz. Pár sekund před koncem druhé třetiny zachytil rozehrávku Brna Kokeš, ale střelou z kruhů trefil brankáře hostí pouze do ramene.

V 2. minutě třetí třetiny hosté využili zmatků v obraně Okříšek a střelou od modré odskočili domácím o dvě branky. Tři minuty na to ale vrátil Okříšky do hry obránce Jiří Gric, který se na červené dostal k míčku a po sprintu a perfektně provedeném blafáku zasunul brněnskému gólmanovi míček mezi nohama do brány. Šance domácích ale neměli dlouhého trvání. Minutu na to rozhodl po individuální akci střelou z hranice kruhů o vítězství Brna Martin Šmarda. Okříšky se dostali ještě do několika šancí, ale žádná z nich se již neujala a tak po ještě jednom obdrženém gólu ve 40. minutě zápasu prohráli se zkušenějším a vyzrálejším soupeřem 3:6. O vyrovnanosti zápasu svědčí i počet střel 36:35 ve prospěch Slzy. „Chybělo trošku štěstíčka. Ten soupeř se asi nedá porážet, ale porazit se určitě dá. To bychom ale museli hrát bez chyb a proměnit všechny šance. To se dneska nestalo.“ hodnotil zápas trenér Okříšek Stanislav Bartheldy. Dlouholetá opora domácích Jan Moudrý k tomu dodal: „Dneska jsme nehráli v úplné sestavě. Vpředu nám chyběli koncoví hráči Honza Novák a Šaman (Michal Rymeš - pozn. redakce). Věřím, že s nimi by jsme minimálně remízu uhráli. Takhle jsme museli střídat pouze dva centry k třem dvojícím křídel. S takto kvalitním soupeřem a v tomhle teplém počasí je pro centry těžké vydržet hrát celý zápas v tempu.“ 

Dooby

 


28. - 29. 3. 2009

Slza Okříšky –
SK Jihlava B 13:2 ( 4:1, 6:0, 3:1 )


Sestava domácích:
Vozárik – Hvězda, Gric, Váka, Doležal – Kokeš, Moudrý, Krejčí – Schönberger, Maša, Zelený - Malý, Rymeš


Branky:
Krejčí (4., 23., 26., 31.), Kokeš (1., 23.,), Moudrý (10., 44.), Schönberger (10., 18.)
Rymeš (24.), Váka (30.), Maša (32.)


Utkání začalo v pravé poledne a podle toho také vypadalo jeho tempo. Hra byla rozháraná bez pořádné kombinace, ale přesto byli domácí v úvodní třetině lepší a v koncovce úspěšnější. Po rychlých brankách Kokeše a Krejčího v úvodu se uklidnili a soupeře v průběhu první třetiny v podstatě k ničemu nepustili. V 10. minutě slepenými brankami Moudrého a Schönbergera zvýšili již na 4:0. Hosté sice ve 12. minutě z ojedinělého útoku snížili, ale to bylo na dlouhou dobu z jejich strany vše.
Druhá třetina byla zcela v režii domácích, kteří si otevřeli před brankou hostí střelnici, zlepšili kombinaci a s chutí si zastříleli. Hosté mohli ještě korigovat stav v závěru druhé třetiny z přesilovky, ale nastřelili jen horní tyčku. Po dvou třetinách byl stav 10:1.
Poslední třetina se dohrávala vlastně jen z povinnosti. Za zmínku stojí ještě neproměněné trestné střílení, které s přehledem pokryl domácí brankář Vozárik, který si jinak v zápase moc nezachytal.Střelecky se zaskvěla první útočná řada domácích Kokeš, Moudrý, Krejčí, která se postarala o 8 branek domácího týmu.      Standa Bartheldy

Slza Okříšky – MAC Eagles Brno 4:1 ( 1:0, 2:1, 1:0 )

Sestava domácích:
Vozárik – Hvězda, Gric, Váka, Doležal – Kokeš,Novák, Krejčí – Schönberger, Maša, Zelený - Malý, Moudrý, Rymeš

Branky:
Novák (1., 45.), Kokeš (27.), Rymeš (27.),


V neděli narazili domácí na kvalitnějšího soupeře, i když hned v první minutě po závaru první útočné řady dorážel po odrazu od zadního mantinelu Novák. Od této chvíle se hrál vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách. Domácí měli opticky více ze hry, ale hosté dobře a důrazně bránili a podnikali nebezpečné útoky. Po první třetině byl tedy stav 1:0.
Ve druhé třetině hosté hru ještě přitvrdili a za některé zákroky byli i vyloučeni. Dali tím domácím šanci tří přesilových her. Domácí hráči tuto šanci nevyužili a hosté mohli dokonce ve vlastním oslabení vyrovnat.Rozhodnutí přinesla 27. minuta. Kdy po chybách hostující obrany a kombinacích Nováka s Kokešem a za několik okamžiků i Moudrého s Rymešem domácí zvýšili na 3:0. Hostům se ještě do konce druhé třetiny podařilo snížit, ale to bylo z jejich strany vše.
V poslední části si domácí mužstvo pohlídalo výhru, kterou pojistil v poslední minutě střelou od modré Novák. V deštivém počasí se tentokrát hrál velice kvalitní hokejbal.

Standa Bartheldy

7.3. 2009 2.MNHbL
HBK Bulldogs Brno "B" - Slza Okříšky (Přibyslavice)       4:11

Sestava :
- Schönberger Ondřej
- Fila, Doležal, Hvězda ,Gric
- Kokeš, Krejčí, Novák, Maša, Moudrý,  Brym, Zelený, Rymeš, Malý

 

Branky a asistence:

 

3:21-Kokeš (Krejčí) , 6:47-Kokeš (Novák)

19:31-Kokeš(Krejčí), 26:57-Novák(Fila), 28:03-Malý(Rymeš), 29:26 Novák(Kokeš)

31:22Kokeš(Krejčí)32:38Novák(Krejčí)34:20Novák(Krejčí)36:51-Moudrý(Doležal),40:10 Maša(Moudrý)

 

Hostující tým Slzy ze třetího místa zajížděl k prvnímu jarnímu zápasu na hřiště čtvrtých Buldoků. V nejsilnější sestavě chyběl Slze brankář kterého ovšem výborně nahradil jinak obránce O.Schönberger.

První okamžiky začali hosté velkým tlakem a pět minut se hrálo pouze na jejich útočné polovině. Domácí obrana odolávala do času 3:21 když Krejčí přihrál na modrou Kokešovi a ten střelou do šibenice otevřel účet utkání. Další střelou zvyšoval opět Kokeš po Novákově souhře na 0:2. Ke konci třetiny Slza polevila a dovolila srovnat na 2:2 po individuálních chybách.

 Další třetina pokračovala převahou hostů když Kokeš zkompletoval hattrick . Při hře v oslabení ale obdrželi branku a bylo srovnáno. Slza ale přeřadila na vyšší rychlost, začala rychle střídat a změna tempa hry se projevila po asistenci Fily skóroval Novák. Kuriózní brankou podlomil sebevědomí brankáře Ivan Malý ze Slzy ,po přihrávce Rymeše , z nulového úhlu nahodil mezi beton a tyčku míček a ten propadl až za brankovou čáru. Poslední úder ve druhé třetině měl na starost opět první útok hostů po nahrávce Kokeše zvyšoval Novák na uklidňujících 3:6. Brankář Okříšek vytáhl několik dobrých zákorků po střelách od modré a tak se skóre nezměnilo.

Poslední část utkání začala přesilovkou kterou zužitkoval po pěkné souhře s kapitánem Krejčím střelec Kokeš. Dvě nádherné přihrávky Krejčího krátce sobě využil 2krát Novák stav 3:9. Po vynikajíci přihrávce Doležala v přesilové hře skóroval Moudrý. Moudrý nahrával na další branku když Maša vyhnal pavouky z levého horního rohu brněnské branky. Domáci z posledních sil zahrozili a po střele od modré snížili na 4:11. Kokeš s Novák oba coby střelci 4 branek si na konci utkání společně s hlavním asistentem Krejčím otevřeli kolotoč a povozili celou brněnskou obranu ale bez gólového efektu. Po vydařeném utkání si Slza odváží tři body. Další utkání sehraje na domácím hřišti v Přibyslavicích v sobotu ? ( termín bude ještě upřesněn) s týmem Blue Sharks Brno.

Komentář obránce Petra Doležala :

Musím všechny pochválit za vynikající výkon v zápase po taktické stránce to bylo vynikající, na to, že to byl první zápas, tak napadání útočníků a celkový pohyb po hřišti byl vynikající - do půlky zápasu to bylo vyrovnané, ale herní převahu jsme měli a pak jí i dokázali zúročit, takže jsme zaslouženě vyhráli.

Jiří Gric ml.


22.11.2008 2. MNHbL
TJ Agrotec Hustopeče - Slza Okříšky (Přibyslavice)   4:2
branky: Bacúr, Kokeš

15.11.2008 2.MNHbL
Slza Okříšky (Přibyslavice) - HSK Staré Brno "B"    6:2
branky: Krejčí, Brym, Kokeš, Moudrý, Malý, Doležal
diváci: 17

Zápas proti poslednímu celku tabulky mnoho krásy nepřinesl. V první třetině měla Slza převahu ale nedokázala ji využít. To se jí povedlo až ve druhé třetině, kdy po pěkné individuální akci překonal brankáře hostů Krejčí. Vedení ovšem netrvalo dlouho a hosté z Brna vyrovnali a posléze šli i do vedení. Slza ale vzápětí vyrovnala střelou Bryma. Stav po dvou třetinách byl tedy 2:2. Třetí třetina už se ale odehrála v jasné režii domácích, kteří po brankách Kokeše, Moudrého, Malého a Doležala nakonec zvítězili 6:2. Hosté odevzdali vcelku kvalitní výkon, ale doplatili na úzkost svého kádru. Dejv

8.11.2008 2.MNHbL
HSK Staré Brno "A" - Slza Okříšky (Přibyslavice)     3:4
branky: Kokeš 3x

2.11.2008 2.MNHbL
Slza (Přibyslavice) - Slza Třebíč    2:2
branky: Novák, Doležal
diváci: 45

Do Přibyslavic přicestoval k dalšímu zápasu tým z Třebíče. Souboj dvou mužstev, které nosí v názvu slovo Slza, začal lépe pro domácí. V jedenácté vteřině utkání se totiž prosadil Novák a vypadalo to, že zápas bude jasnou záležitostí domácích. Tato úvaha však vzala brzy za své a hosté z Třebíče udeřili - 1:1. Domácí měli ale převahu a počet střel poměrně slušně narůstal, jenže hosty držel nad vodou skvěle chytající brankář Koudela.Ve druhé třetině byl k vidění stejný obrázek. Okříšky (Přibyslavice) marně dobývaly klec hostů a Třebíč začínala čím dál více hrozit. Byli to ale domácí, kteří změnili stav utkání. Do poloodkryté brány dorážel Doležal a vrátil tedy vedení na domácí stranu. Tento stav ale netrval dlouho a hosté vzápětí vyrovnali-2:2. Třetí dějství přineslo drtivý tlak domácích, kteří naráželi na odpor brankáře hostů a ani vyložené šance se jim nedařilo proměnit. Zápas tedy dospěl do nájezdů, kde obě dvě mužstva podrželi golmani. Na straně domácí Slzy pustil Schönberger pouze jeden gól. Totéž se ale povedlo také hostujícímu Koudelovi, a tak zápas skončil před pěknou návštěvou remízou 2:2.   Dejv

25.10.2008 2. MNHbL
SK Jihlava "B" - Slza (Přibyslavice)     3:9
branky: Krejčí 2,Kokeš 2,Novák, Rymeš, Doležal, Malý, Maša

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


19.10.2008 2. MNHbL
Slza (Přibyslavice) - HBC Panthers Prostějov   10:2
branky: Kokeš 3x, Fila 2x, Zelený, Novák, Maša, Bacůr, Rymeš
diváci: 23 + 2 psi :-)


K dalšímu domácímu zápasu přicestoval do Přibyslavic tým z Prostějova s osmi hráči. Bohužel ale nedorazil nejdůležitější činovník hry, tedy rozhodčí, což poznamenalo celý průběh zápasu. Utkání tedy vzali do svých otěží domácí činovníci, což pravidla umožňují a v rozhodování si nevedli vůbec špatně, i když některým prostějovským hráčům se jejich výkon nelíbil.
Do domácí klece se postavil Jirka Schönberger a záda mu kryl navrátilec Roman Musil. Zápas začal tlakem domácích, což se projevilo i na skóre a po prvních třech minutách byl zápas teměř rozhodnut (2:0). Hosté vypadali bezradně a i přes jejich jednu vstřelenou branku skóre dále narůstalo. Ve druhé třetině začali ohřívat trestnou lavici první hráči, zejména tedy z Prostějova. V této třetině se hra trochu vyrovnala, ale to nezměnilo nic na faktu, že stav utkání byl 6:2 pro domácí. Třetí třetina se ale nesla v duchu velké nervozity ze strany Prostějova. Někteří hráči nedokázali udržet nervy na uzdě a došlo dokonce i k inzultaci rozhodčího. Slza se ale věnovala především předváděné hře, nenechala se vyprovokovat k šarvátkám a přidala do sítě Prostějova další čtyři branky. Zápas tedy skončil jasnou výhrou Slzy v poměru 10:2.
Dejv

11.10.2008 2.MNHbL
Blue Sharks Brno -
Slza Okříšky (Přibyslavice)     2:6
branky:
2x Krejčí, 2x Kokeš, Rymeš, Maša

4.10.2008 2.MNHbL
Slza Okříšky (Přibyslavice) - HBK Bulldogs Brno "B"   4:2
branky:
Kokeš 3x, Rymeš
diváci: 16 + jeden pes :-)

 

K prvnímu domácímu zápasu přijel do Přibyslavic tým Bulldogs Brno "B". Domácí nastoupili se 14 hráči do pole a do branky se postavil Jiří Schönberger. Začátek utkání vyšel lépe Slze, která po brankách Kokeše a Rymeše vedla 2:0. Poté, se ale domácí přizpůsobili hře hostů, kterých přijelo jen sedm a hra se zpomalila, což více vyhovovalo Buldokům. V první třetině ale rozvlnil síť hostů znovu Kokeš a poslal Slzu do tříbrankového vedení. Toto vedení ale nevydrželo dlouho a Buldoci snížili hlavně díky nepřesnostem domácí obrany. Po první třetině byl tedy stav utkání 3:1. Druhá třetina už ale tolik radosti nepřinesla. Slze se i přes mnoho střel nepodařilo prostřelit hostujícího golmana a hosté využili situace a snížili na 2:3. Ve třetí třetině se hra přitvrdila a na trestných lavicích se tedy začali ohřívat první hříšníci. Oba týmy si vyzkoušely i přesilové hry pěti proti třem, ale bez gólového efektu. Drama, ke kterému se schylovalo, ale nedopustil Kokeš, který vstřelil svoji třetí branku a pojistil tak vítězství Slzy na konečných 4:2.         Dejv


20.9.2008 2.MNHbL
MAC Eagles Brno - Slza Okříšky (Přibyslavice)   1:3
branky: Maša 2x, Kokeš

---------------------------------------------------------------------------------------
19.4.2008

 

Okříšky "B" - Slza Třebíč "B" 1:5
branka: Jeřábek

 

S novou posilou do útoku, kterou se stal Roman Jeřábek, jsme nastoupili k zápasu proti Slze "B". Na zápas jsme se sešli v počtu devíti hráčů. Za deštivého počasí jsme nezačali utkání dobře a už po čtyřech minutách svítilo na tabuli 0:2 pro Třebíč. Poté se hra trochu vyrovnala a začali jsme si vytvářet šance, které jsme ale bohužel nedokázali proměnit. Zápas se postupem času začal měnit spíše ve vodní pólo, protože proudy vody neměly kam odtékat a tak se hra stavála čím dál více těžší. Ve druhé třetině jsme dostali další gol a prohrávali jsme tedy už 0:3. Stejná hra pokračovala i ve třetí třetině. Hosté na začátku třetí části vstřelili branku, která znamenala stav 0:4. Čtyři minuty před koncem utkání jsme se přeci jen prosadili, když se z prostorů mezi kruhy trefil přesně nový hráč v okříšském dresu Jeřábek. Chvíli před koncem přidal ale ještě jeden gol hostující hráč, a tak zápas skončil výsledkem 1:5. V tomto zápase jsme podali o dost lepší výkon než v minulých bojích, ale na mužstvo, které mělo ve svém týmu několik výborných hokejistů, to bohužel nestačilo. Dejv9


3.12.2007 Zhodnocení
Po náročných jednáních se nakonec rozjela Horácká liga a Okříšky do ní přihlásily dva týmy. Za "A" tým hrají většinou starší hráči, kteří už v mužích odehráli pár sezon a za "B" tým nastupují většinou hráči, kteří prošli mládežnickými výběry a vytvořili si svůj tým. Už od prvních zápasů bylo jasné, že "B" tým se bude potýkat s malým množstvím hráčů, protože řada z nich hraje své soutěže i za jiné týmy. Vždy se ale dokázali hráči domluvit a v pár lidech předváděli kvalitní výkony, které vynesly prozatimní druhou příčku v Horácké lize. Díky nově otevřenému hřišti v Přibyslavicích se také konalo už pár tréninků, bez kterých se v další části soutěže rozhodně "junioři" neobejdou, pokud chtějí pomýšlet na první místo. Je dobře, že se mužstvo, které odehrálo vynikající zápasy a podávalo skvělé výkony v mládežnických soutěžích, dalo dohromady a chce navázat další úspěchy.
PS: Připravují se rozhovory.... Dave9


27.10. 2007 4. zápas
Slza Okříšky
„B“ - Hellfish 5:4
branky:Fiala 2x, Bacúr 2x, Doležal

Sestava:
Brankář:Drinka
Obrana:Fučík, Gric, Schönberger
Útok:Fiala, Malý, Bacúr, Kisler, Doležal

Zápas jsme začali ve výborném stylu a už v první minutě jsme vedli 1:0, když Gricovu jedovku od modré ještě stihl tečovat Bacúr. Poté jsme jakoby přestali hrát a výsledkem toho bylo srovnání stavu na 1:1, který vydržel až do konce první třetiny. Ve druhé třetině se ale ukázala ubohost třebíčských Hellfishů. Po faulu na Ivana Malého neudrželi někteří třebíčští hráči nervy a z ničeho nic se vrhli na Ivana a na další okříšské hráče. Výsledkem toho byla bitka, ve které se naštěstí okříšským hráčům nic nestalo. Poté se ale zas začalo hrát a Okříšky znovu vedly, tentokrát znovu po brance Bacúra, který z nájezdu nedal brankáři šanci - 2:1. Najednou se skore začalo přesouvat ze strany na stranu a Hellfishy vedli 3:2. Ještě před koncem druhé části, ale vyrovnal na 3:3 Fiala. Třetí třetina už nabídla docela kvalitní hokejbal, ve které jako první skorovali Hellfishy- 4:3. Jenže v půlce třetí třetiny unikl do samostaného nájezdu Fiala a bylo znovu vyrovnáno-4:4. Zápas, který už směřoval do nájezdů rozhodl chvíli před koncem nováček v týmu Okříšek Petr Doležal. Po chybě golmana, který vyhodil míček přesně na jeho hokejku se Petr nemýlil a pro Okříšky zajistil tři body.Jedinou kaňkou tohoto zápasu tedy byl nepochopitelný zkrat některých hráčů Hellfishů ve druhé třetině, kteří jakoby si neuvědomili, že hrají proti mladším kolegům, které hokejbal baví a hrají ho pro zábavu.Dave 9